Namn: Lösen:

Dyk nr: 323, "Sappemeer" - Technical Wreck penetration, Kursdyk


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-05-09
MAXDJUP :
19,3 meter
DYKTID :
53 minuter

Inför dyk nummer två denna dag kände jag mig något nedstämd efter det kassa reultat vi presterat under föregående dyk och jag var inte alls sugen på att hoppa ner och bli plågad igen.

Nere på vraket så drog Jonas lina igen vi fick äntligen genomföra vår första penetrering. Vi gick in genom dörren i aktern och tog oss genom en korridor. Jäkligt tight då vi skulle ta med decoflaskorna igenom. Fastnade lite och signalerade till Jonas men kom strax loss. Tog vänster in i köket och sedan ut genom dörren. Yes, detta gillar jag! Utanför bytte vi positioner och jag tog in linan på vägen tillbaka genom vraket och runt upp på relingen där jag hastigt och lustigt blev av med reggen.

Jonas var snabb på att donera gas. Jag fortsatte att veva in lina samtidigt som Jonas mask rycks av. Han reagerade på samma sätt som i Largen x 2. Jag trodde återigen att han skulle dö på fläcken och han började sakta stiga uppåt så jag hänge i hans dräkt samtidigt som jag försökte hålla linan sträckt. Jonas reagerar dock på att han stiger och tömmer tack och lov så mycket att han kommer ner till relingen igen. Jag sätter hans hand på linan och vi beger oss mot uppstigningslinan. Han får tillbaka masken men den tar in vatten hela tiden.

vi påbörjar uppstigningen. Jonas är uppenbart påverkad av det iskalla vattnet och han problem med balans och tryckutjämning. Vid flera tillfällen får vi gå ner en bit för att hans bihålor inte vill tryckutjämna.

Vi genomför decot så snabbt det går och hjälper sedan Jonas upp. Efter två alvedon, vatten och en timmes sömn var han så gott som ny.

Min dräkt han haft en olustig förmåga att ta in vatten på sista tiden. genomblöt, kall och trött. Nu vill jag hem och sova.