Namn: Lösen:

Dyk nr: 32, Lövsta Kalkbrott (Gnesta)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Magnus hedenborg  
DATUM :
2001-12-10
MAXDJUP :
15,1 meter
DYKTID :
48 minuter

Hurra !

jag och magnus passade på att dyka på en måndag i Lövsta Kalkbrott. Bra väder inga andra dykare! Alltså goda förutsättningar.

Min Reg läckte luft det fixade vi snabbt några sandkorn hade letat sig in vid oringen. Ner i vattnet jag kände mig helt lung efter att vi kommit ned till 9,5 m så gav M tecknet upp och pekade på sin dykdator.. ??? tänkte jag vad är nu fel för mig var allt bra .
Det visade sig att han hade satt på den för tidigt. Ner igen pratade med tre vackra abborrar sedan gick vi ned till Kontoret och kikade in. fortsatte runt brott 2, det var ett markant språngskikt på ca10 - 12 M därför var sikten inte lika bra som förra gången, upp genom den lilla grottan som vi planerat, när vi sedan skulle gå ned igen fick magnus lite problem med öronen samt vatten i näsan, hans cyklop läckte lite vi tog ett säkerhetsstopp och kollade på en stor kräfta vi "järnvägen"
Seda ytsimmade vi till den lilla gtottan och dök igenom den. jag testade att köra utan benvikter det var mycket skönare. jag konstaterade att jag var ca 3 kg för tung.

vatten temp 14*
sikt 5-7 m
Vikt 11.7 kg
Luft 250 bar (300)