Namn: Lösen:

Dyk nr: 324, "s/s August Thyssen"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-05-17
MAXDJUP :
50,4 meter
DYKTID :
53 minuter

Liveaboard "Blackan".

Tanken var att genomföra kursdyk denna vecka men med det sjuka och skröppliga sällskap man kursat med så inställdes dessa planer och i stället blev det ren nöjesdykning.

Efter att ha gjort sig hemmastadd nere i Blackans grabbgrotta och överlevt den första natten var det så dags för dykning. Förväntningarna var stora på detta omtalade vrak och efter genomgång och utrustningscheck hoppade vi ner och började vår färd ner.

Vi kom ner på styrbordsidan av vraket, sikten var fantastisk, 20+. Jag ledde dyket och vi simmade mot bygget där jag stannade upp och tittade på en vit liten skylt som satt åvanför en dörr. Signalerade till Henrik som trots att jag pekade inte alls verkade intresserad av den lilla skylt som jag tyckte var så intressant... när jag irriterat undrar vad som kan vara mer upphetsande ser jag också den vackra maskintelegrafen som står helt ensam uppe på taket!

Vi beundrar den under några ögonblick. Tyvärr har plundrare varit framme och brutit i den och antagligen är det bara en tidsfråga innan denna vackra tingest hamnar i något garage. Våra andra dykvänner var mäkta irriterade över att det som tidigare var kaptenens hytt med massor av detaljer kvar fullkomligt vandaliserats i jakt på trofeér.

Vi fortsatte runt bygget och kikade in i alla dörrar, här finns massor att utforska!

2x12 : 21/60
80cf : 21/35
7 : EAN 50