Namn: Lösen:

Dyk nr: 325, "s/s August Thyssen"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-05-18
MAXDJUP :
51,1 meter
DYKTID :
53 minuter

Vaknade halv sju på morgonen utav ett brak! Hela båten gungar till och 5 yrvakna ansikten tittar upp och undrar vad f*n händer! Det visar sig att vår granne vid bryggan, "m/s Baltica", misslyckats med att ta sig ur fickparkeringen och med sin isbrytande för brutit upp relingen på Blackan... en meter från mitt huvud!!! De övriga tyckte att det var lustigt att det skulle behövas en fartygskrasch för att jag skulle komma upp i tid.

Gårdagens andra dyk stoppades effektivt av vädergudarna och det såg länge illa ut även för denna dag men plötsligt la sig vindarna och solen tittade fram.

Vi gled ner efter linan och när relingen skymtade simmade vi genast akterut. Vi passerar lastluckan och Henrik signalerar. Strax bakom ligger den enorma reservpropellern. Otroligt mäktig, så stor att jag först inte insåg vad det var :-) Bredvid ligger ett ankare.
Vi fortsätter och strax tornar reservratten upp sig!

Vi simmar tillbaka och jag tar mig in i ett av byggets rum. Där ligger en flaska med korken fortfarande på sin plats. Strax innanför dörren ligger en nyckel och en cylinderformad lupp som ser ut att ha tillhör en sextant eller ett mikroskop.

Massor att se men de dyrbara minutrarna börjar sina och vi tar oss tillbaka till linan. På decot började min dräktinflator ta in vatten vilket resulterade i en kylig resa upp till ytan.

2x12 : 21/40
80cf : 21/35
7 : EAN 50