Namn: Lösen:

Dyk nr: 327, "s/s August Thyssen"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-05-19
MAXDJUP :
50 meter
DYKTID :
49 minuter

Natten tillbringades ute på en liten holme. Tråkig som jag var på kvällen gick jag ner för att vila lite medans de andra satt uppe och snackade skit. Vaknade fem timmar senare ;-)

Sista dyket på Thyssen för denna gång.
Heliumbristen var påtaglig på båten och vi fick precis våra stageflaskor fyllda. Dagens misson var att utforska fören som vi inte hunnit med ännu.

När vi kom ner på vraket simmade vi efter babordsidan förbi bygget och la oss sedan i lä för strömmen mellan relingen och lastrummet. Under trappan till bygget skulle det finnas ett nakterhus men det var bara kaffeved kvar av det. Fortsatte framåt, passerar en dörr som av någon anledning ligger på däck och bredvid en rund glaskupa.

Väl framme vid backen tog vi höger. Kikade in under däck... såg trevligt ut men trångt. Fortsatte över till styrbordsidan och sedan upp över relingen och fram till fören. Imponerande syn! De bägge ankaren sitter kvar på sin plats och den raka stäven försvinner ner i mörkret.

Dags att vända hemmåt. Simmade runt fören till babordsidan men där var det så strömt att jag beslutade om vändning så det blev samma väg tillbaka. Gjorde en kort avstickare för att kika ner i lastrummet, där nere står ett badkar samt lite porslinsskärvor.

Tack Thyssen för denna gång! Hoppas att det som finns kvar får vara orört så att fler får uppleva detta!

2x12 : 21/40
80cf : 21/35
7 : EAN 50