Namn: Lösen:

Dyk nr: 35, Kullavik hamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Niklas och Anders  
DATUM :
2004-04-04
MAXDJUP :
7 meter
DYKTID :
44 minuter

Niklas hade äntligen blivit frisk nog att dyka och jag såg verkligen fram emot att dyka med honom och Anders. Planer gjordes upp, scheman skrevs för att kolla av att vi verkligen hann med det vi ville, solen sken med vårvärme och gullmaren lockade till picknick så medtagen lunch lagades men så var det den där vinden som fick sista ordet..

Började misstänka att vädret skulle stoppa oss och mycket riktigt, när vi kikade på väderleksrapporter och hörde oss för insåg vi planerna fick ändras från en dykdag med picknick vid gullmaren till ett dyk på kullavik. Tröstade mig med att en timmes sovmorgon är ju trevligt och det kunde kanske finnas söta små havsnålar och annat att kika på men vad jag bedrog mig, sikten varierade mellan 2 cm och som bäst 2 meter i ett nästan dött vatten, inte direkt årets bästa dyk..

Nåja, ett bra tillfälle att träna på att simma med kompass! Om man bortser från lite förvirring i början (kompassen är inte min bästa vän direkt) gick det bättre än väntat förutom att jag missade bojen med ca 2,5 meter där sikten var 1,5? meter.. Niklas, som var mellan mig och bojen, såg den men signalerade inte då han trodde att vi sett den och ville fortsätta så jag simmade och simmade och undrade hur långt jag egentligen kommit och beslöt mig för att lära mig uppskatta avstånd under ytan! Lite bättre komunikation innan vi gick ned hade kanske också varit en ide' då tankeöverföring inte är direkt lätt:-) Inte hans fel att jag inte sa till att han fick stoppa mig, han ville ju bara vara snäll och inte förstöra.

Bröt rätt tidigt då jag var uttråkad och Anders kall och blöt eftersom han antagligen fått lite hår under halstätningen. Var inte direkt nöjd med min dykning, inget gick egentligen dåligt som jag kunde peka på men bättre teknik kan jag ju..

Såg i alla fall några vackra anemoner, kalksvamp och bladfång, lite fiskyngel, maskerins- och strandkrabba och en rötsimpa som var fullt övertygad om att den var osynlig så länge den låg still och att de som tittade på honom/henne måste kikat på något annat :-)