Namn: Lösen:

Dyk nr: 36, kullavik, AOW 1


DYKARE :
PARKAMRAT :
??  
DATUM :
2004-05-26
MAXDJUP :
5,8 meter
DYKTID :
34 minuter

AOW 1, Nattdyk
10 grader i vattnet, medeldjup 4,9 m, sikt 3 m?? Yd 20 min. Övning att gå ned och upp med och utan referens, kurs och kontrakurs, kika på botten och på mareld.

Usch! Mörkrädda människor med i bästa fall sådär koll på rätt nya grejer ska inte göra nattdyk och dessutom försöka navigera med grejer de inte känner när de är usla nog på det i vanliga fall på land och ha en helt okänd buddy! Var rädd mest hela dyket..:-(

Inte för att jag inte litade på instruktören eller hade nån hemsk människa som buddy, för han var trevlig, utan för att mörker är vidrigt!

Hade teorigenomgång och bestämde vilka 2 fria dyk vi ville göra och sen stack vi till kullavik och hoppade i, gick ned vid en bojlina och landade på en tråkig dy/sandbotten utan något som kunde distrahera min vilda längtan att "det är mörk, det är hemskt, ta mig härifrån!"

Var nån av oss bra buddies? Nix! Båda två hade nog med sitt och personligen kände jag mig som en "buddy from hell" Fast, vi var iaf rörande överens om att ha varandra som referens medan vi båda flöt upp till ytan :-) Vill INTE se den profilen s.a.s.. Tala om att allt blev svårt, efter att ägnat 95 % av koncentrationen åt att inte få blind panik fanns inte mycket kvar. Testade i.a.f, högst ofrivilligt, bästa tekniken att låsa kompassen och få den i totalt oläsligt läge och det klarade jag utan problem :-)

Ljuspunkten var den lilla stunden vi satt på bottnen och kika på mareld, det var mysigt!

Gick upp, packade ihop och bestämde att mötas lite tidigare på lördag för att snacka ihop oss lite allmänt om tecket och annat så vi blev bättre buddies för ingen av oss var nöjd med oss själva.

Eftertanke : Skulle jag göra om det så blir det på MINA villkor (ordinarie buddy inla inga höga protester) och med vanliga buddyn. Antagligen gå i innan mörkret helt fallit för att vänja mig med mörkret och ta en mycket lugn tur efter vänstra sidans stenkant för en välkänd trygg plats med kontinuerlig referens och förhoppningsvis nåt att kika på för distrahera mig och inga övningar då mörkret räcker gott som prövning :-) Vill nog göra om det nån gång men inte riktigt än :-)