Namn: Lösen:

Dyk nr: 31, Svarfotsvraket, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Martin Otteskog  
DATUM :
2004-05-27
MAXDJUP :
15,8 meter
DYKTID :
61 minuter

Äntlige sommarlov! Sista tentan av klarad och detta skulle firas.

Vi viste inte riktigt vart vi skulle dyka men efter som jag kände mig lite förskylld uteslöt vi Harm, skil övningar i Björkvik var ett alternativ men inte lockande. Tillslut blev det Svartfot för Martin har dykt där men med dålig sikt så nu skulle han få se vraket med bra sikt.

Detta var första dagen på en vecka som det inte regnade och att sätta på sig underställ och torris i solen var riktigt varmt. Vi kom i vattnet snabbt.
Så fort jag började nedstigningen kände jag att jag hade problem med att tryckutjämna öronen speciellt det högra. Det blev en långsam nedstigning. Vi kom till klipp hyllan och började simma mot vraket. Efter bara någon minut såg jag vraket, M däremot såg inget alls innan jag visade mot ytan så han såg konturerna mot den ljusa bakgrunden. Sjönk sakta ned till botten. Jag satt ned fenspetsarna för jag hade lite problem med tryckutjämningen medan M svävade perfekt 40cm över botten. Vi simmade under vraket som sig bör och simmade runt lite kring brädorna. Abborrarna lyste med sin frånvaro såg inte en ända på hela vraket!
När vi tröttnat på vraket simmade vi W för att leta efter lite ekor som ska ligga där någonstans. Simmade längst lite väggar men såg inga ekor. Tillbaka till vraket för att simma under igen. Helt klart avis på M's avvägning, men så har han ju nästan dubbelt så många dyk som jag.
Vi gick upp till säkerhetstoppet och försökte att backa men det gick inte alls. Som bäst stod vi still. Sköt säck och deco korv (ja båda på samma lina först en sen den andra). Det är svårt att skuta och hålla bra avvägning samtidigt.

Kunde varit ett mycket trevligt dyk om inte för mina problem att tryckutjämna. Kanon sikt men inga fiskar.

Sikt 6m
Temp: Luft 14C Vatten 8-6C
Luft: 15l 210-75bar