Namn: Lösen:

Dyk nr: 113, Alsbäck, Gullmaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
Scott & Mathias  
DATUM :
2004-05-30
MAXDJUP :
33,5 meter
DYKTID :
31 minuter

Tredje dyket på Deep/Nitrox-kursen. Ungefär samma siktförhållanden som på Släggö dagen innan; d.v.s mindre än 1 m från ytan ner till ca 25 m, därunder upp till 3 m sikt.
Använde EAN 30.

Ett riktigt djupdyk den här gången, och nu var det jag som lade lina. Nedstigning längs linan gick fint, och det var inga problem att göra en primary tie-off. Sedan bar det av på 30-33 m, längs mjukbotten utan en tillstymmelse till något att ens göra en secondary tie på, än mindre några placements...

Vände dyket efter 10 min, och började veva in linan. Mathias höll den sträckt, och det gick fint ända tills vi var nästan framme vid nedstigningslinan. Då släppte Mathias linan, och vips hade jag vevat in ett sjysst trassel. Det var inte värre än att det gick lätt att reda ut, och så var det dags för uppstigning.

Att hålla en jämn uppstigningshastighet var halvt omöjligt. Det var så grumligt att man inte ens kunde använda partiklar i vattnet för att se om man gick upp eller ner! Det blev till att illstirra på dykdatorn - utan att för den skull tappa bort uppstigningslinan. Till råga på allt låg instruktörerna nedanför oss - det var som att dyka i en jacuzzi!

Till slut var det dags att skjuta säck, men det enda jag åstadkom var ett praktfummel, som slutade med att jag kom upp ungefär samtidigt med säcken. *ahem* Kanske läge att öva lite mer...