Namn: Lösen:

Dyk nr: 84, Alsbäck/Gullmaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
Martin & Jan  
DATUM :
2004-05-31
MAXDJUP :
26,6 meter
DYKTID :
50 minuter

Så var det dags. Ett nytt ställe i Gullmaren skulle testas av ”superdiving club” och jag själv skulle testa min nya födelsedagspresent, en ny fläskig lampa med batteripack! Eftersom jag har tummen mitt i handen så fick Martin och Jan hjälpa mig med att bygga ett fäste bestående av en rem och ett par slangklämmor. Vädret var kanon denna annandag pingst och inget kunde gå fel. Eller?
Sikten var lika med noll. Man såg inte ens sina fenor. Jag satte på lampan direkt då jag insåg att den skulle vara en ledstjärna i mörkret. Vi gick långsamt ned längs botten tills vi kom ned på 25 meter. Där blev det förhållandevis ok. Men inte bra!! Jag såg en hel del maskeringskrabbor och rejält stora havsnejlikor. En liten sjöpenna stod stolt i leran intill berget som var proppfyllt med bägarkoraller. Då vår bottentid höll på att ta slut gick vi upp ett par meter och då blev det svart. Min lampa slocknade! Detta är inte sant tänkte jag när jag beskådade luftbubblan i lampan. Den var dränkt!!! Det visade sig att vatten hade trängt in genom lamphuvudet vidare längs kabeln och ner i batteriet. Toast!!
Men det blev goa grillade starka korvar och ett par köttbitar efter dyket som vi avnjöt då Marcus och Linda skulle göra sitt dyk.
På hemvägen svängde vi förbi oxygen och lämnade in lampan som var inköpt i butiken dagen innan. Fredrik skulle fixa lampan och jag hoppas att o-ringarna sitter på plats inför nästa dyk.

Trots den dåliga sikten så kan jag tänka mig att Alsbäck är ett kul ställe att dyka på när man ser lite mer. Så nästa gång vi kommer hit så lär det ju bli bättre eftersom det inte kan bli sämre än så här…