Namn: Lösen:

Dyk nr: 56, "Galeasen"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Janne Pons  
DATUM :
2004-06-08
MAXDJUP :
12,3 meter
DYKTID :
50 minuter

Vi tänkte ta Harm denna tisdagsmorgon, men när vi kom ut till Lillsved visade det sig att det gick vita gäss på sjön så vi tog Galeasen istället.

Gick ner vid bryggan och höll oss på 10 m och kom fram till den lilla båten. Var ganska trevligt, hade stundtals härlig trim och avvägning och kunde göra sköna frogkickar. :) Testade att köra lite modified flutter och det gick utmärkt! Kunde ligga typ 30 cm ovanför bottnen utan att silta...:) Men efter lite stajlande fick jag för mkt luft i fötterna och höll på att inverteras, och det tog mig flera minuter kändes det som att få normal trim igen. Janne börjar se rutinerad ut, hans trim blir bättre och bättre. Vid säkstoppet försökte jag inte backa, för jag var så pinknödig att all koncentration gick till att hålla blåsan sprängfylld...:( Fy fan för att pinka ner torrdräkten, peppar peppar.

När vi efter säkstoppet skulle gå upp vid stranden visade det sig att jag hade navigerat fel och vi hade kommit till den lilla ön precis utanför Lillsveds strand. Surt sa räven, men vi hade fin medvind in mot stranden så det var bara att glida in. Kompassen är väl inte min starka sida, men den känns ändå väldigt bra att ha...

8 * 300; 300 bar => 80 bar; vt 7 grader; 3-5 m sikt.