Namn: Lösen:

Dyk nr: 335, Dalarö - "s/s Ingrid Horn"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-06-12
MAXDJUP :
39,2 meter
DYKTID :
68 minuter

Senaste gången jag var på Ingrid var över ett år sedan så det var dags att besöka den gamla damen igen. Jag, Mats, Linda, Tesa, Tobbe och Richard packade ihop oss på "Amatius" och tuffade fram till Ingrid denna Lördagsmorgon.

Ingrid har aldrig varit riktigt snäll mot mig vad gäller sikt, eller så har jag helt enkelt varit för narkad. Nu hade vi frska specialmixar (förlåt... man ska inte fylla sena fredagskvällar) och planen var att äntligen få se fören.

På platsen låg redan två båtar ankrade i farleden. Vi ankrade upp utanför pricken vilket var tur, strax kom en stooor lastbåt som tydligt markerade vad han ansåg om båtar som ligger i vägen genom att passera de andra båtarna med knappa 3-4 meters marginal trots hissad dykflagga.

Vi hoppade i som första dykpar och gick ner vid pricken. Efter lite strul med min lampa var vi äntligen på väg efter linan och framme vid aktern på "Ingrid" förstod jag att det skulle bli ett bra dyk. Drygt 5-6 meter sikt! Gjorde fast linan och började färden mot fören.

Det finns mycket att se! Har aldrig insett det eftersom sikten oftast är katastrof. Vi passerade och sjönk ner bakom bygget, där finns en extremt inbjudande gång men det var inte alls läge att ge sig in där nu. En livbåtsdävert står kvar med livbåtens fack tomt.

Äntligen nådde vi fören på 39 meters djup. Sikten var här lite drygt två meter. Fören är tungt nerkörd i leran. Förmodligen finns det en hel del att utforska här men jag valde att vända dyket.

Började ta hem lina, kom lite för nära Linda och fick en klockren grodspark rakt i ansiktet ;-)

Allt eftersom vi kom upp igen så blev sikten åter bättre och bättre. På aktern låg vi bara och njöt under ett par minuter. Den stora ratten är verkligen imponerande!

Vi tog oss tillbaka efter linan och genomförde vårt deco efter berget och prickens kätting. Tack Ingrid för ett underbart dyk... nu vet jag att du kan vara riktigt trevlig bara du vill! :-)

2x12 : 19/30
80cf : 21/35
40cf : O2

Parkamraters loggar:
Linda Haglund - S/S Ingrid Horn, Toklo/Ersholmen (Amatius)
Linda Haglund - M/S Tyr, Smedsskär (Amatius)