Namn: Lösen:

Dyk nr: 99, "Björkvik", Ingarö, SWE


DYKARE :
PARKAMRAT :
Magnus  
DATUM :
2004-06-12
MAXDJUP :
8,8 meter
DYKTID :
63 minuter

GUE DIR Fundamentals dag 1 - instruktör Rickard Johansson

Eftersom det hände en liten olycka på land på morgonen, gjorde vi en massa dry-runs på land innan vi hoppade i vattnet på eftermiddagen. Det blev därför bara ett långt dyk idag.

Vi simmade runt en bana där vi tränade frog kicks, modifierade frog kicks, modifierade flutter kicks, bakåtkick (svååååååååårt...), helikoptersvängar och lite andra trimövningar. Tyckte väl att trimmen och kickarna gick ganska fint till en början, men efter cirkus en halvtimme fick jag krampkänningar i vänster lårs baksida, vilket inte gjorde saker och ting lättare... När jag skulle visa mina nya färdigheter framför Håkans videokamera gick det sådär... Antar att jag inte är riktigt van vid att ha benen så böjda som vi nu skulle ha, och jag var allt annat än avspänd i vattnet, därav krampen skulle jag tro. Blev också lätt förvånad då jag hovrade cirka en meter över bottnen för att visa en skill, då en annan dykare från en OW-kurs kom simmande i god fart UNDER mig...

Överlag en mycket matnyttig dag, mycket nya grejer att tänka på och mycket nya färdigheter att träna. Sen tillbaka till Oceanic Tech för videogenomgång.