Namn: Lösen:

Dyk nr: 44, Kullavik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-06-18
MAXDJUP :
9,4 meter
DYKTID :
67 minuter

Skymmnings/nattdyk, försök 2
I år verkar temat vara besegra alla omotiverade demoner/småfobier så naturligtvis kunde jag inte låta bli att testa nattdyk snart igen och det hade inget med att jag sagt till vissa att jag skulle klara det, inte alls.. Planeringen utgick ifrån att jag hade bestämt att vänstra sidan var helt ofarlig men mysig, hade vanliga buddyn och jag var så lättlurad att jag kunde lura mig själv och planen funkade utmärkt!

Så, dax att sätta planen på prov genom att fixa utrustningen och bestämma igångsplats medan det var ljust och rulla i från bryggan (högvatten) när det började skymma. Plums i det 14/15-gradiga vattnet och sakta ner nån meter för att konstatera att "det här är ju inte så farligt, ser ju lite", för att sedan börja följa piren/stenkanten medan ljuset började försvinna.

Snart fick jag syn på den första krabban och en korall jag inte lagt märke till förut och som jag trott glömde jag helt bort att vara rädd utan gled omkring i gränszonen mellan sandbotten och stenkanten i ett lätt mediterande stadie och bara njöt av alla krabbor som det vimlade av och småfiskarna, stensnultra och berggylta och plattfisk och någon knubbig sak Anders hittade. Tyvärr ingen mareld denna gång. Enda jobbiga var att Anders hade en tendens att nästan blända mig när han sökte av botten men några irriterade gester och mer avstånd löste det acceptabelt. Helt underbart i alla fall!

Vägen tillbaks var lång och jag var lite osäker var vi var, hade visst fullt sjå att simma för nära/på stackars Anders när jag förföljde krabborna kanske, så vi gick upp och kikade bara för att konstatera att bryggan var nära och beslöt att ned igen sista biten. När det sedan var dags att gå upp fick Anders för sig att öva "övervakning av uppgång snett uppifrån" men tyvärr hade han inte nämt det för mig som simmade undan hela tiden för att jag upplevde att han blockerade min väg upp och undrade vad han sysslade med så efter "den vilda jakten på den i tankarna eleven" kom vi upp en bit bortom bryggan.

Väl uppe kom han på att det kunde vara en ide att öva av och på paketet men det satte mina öron stopp för när vi började gå ned genom att skrika högljutt och ge mig inspiration till snabb uppgång då ingen tryckutjämning funkade oavsett vad jag gjorde för försök att gå upp lite och försöka igen. Nåja, det gav oss chansen att bekanta oss med traktens ungdomar som var himla trevliga!

Bottentemp : 12 grader
gas : 195/40
Tid i/upp : 21.50/22.57 (67 min)
Maxdjup/medeldjup : 9,4/5,8 m
SAC : 14,64
vikt : 11 kg