Namn: Lösen:

Dyk nr: 17, Drottningviken Nynäshamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-06-20
MAXDJUP :
8,8 meter
DYKTID :
32 minuter

Seg söndag och dags för ett par dyk. Då varken jag eller Stefan har någon vettig lampa för tillfället bestämde vi oss för att hitta ett dykställe med bra sikt. Efter en stunds surfande bestämde vi oss för Nynäshamn, det verkade okej.. Spelar roll att det är lång borta, det var ju invigning av nya bilen! Nu jäklar ska det dykas..
Min kära sambo följde med också, för att få en dag i solen.


Vi provianterade på Shell i Nynäs och åkte sen vidare ner mot dykplatsen. Stället såg ball ut, men vinden låg på som s*tan.

Väl nere på stranden ser vi en familj med badkläder, som verkar ha "en dag på stranden". Dårar.. Det var halv storm för tusan!

Jaja, på med prylarna, buddycheck och ner i plurret. Vi bestämmer oss för att simma ut en bit, och sen låta strömmen ta oss ner till nästa vik. Stefan får simma först eftersom han har kompassen.
Sikten var inget vidare alls.. Och inte djupet heller. Jag bottnar på tre meter och ser inte Stefan, trots att han är bara någon meter framför mig. Sekunden efter ser jag honom, vi gör okej och simmar iväg. Ja, gungar iväg snarare. Vågorna gjorde att dyket mer liknade en dag på tivoli.

Efter 15 minuter har vi fortfarande inte kommit djupare än ca 3 meter, då vi plötsligt når en sluttning som tar oss ner till ca 8 meter.
Djurlivet var fantastiskt... dött... En stendöd plattfisk var det enda vi såg.
Jag är övertygad om att vi är helt vilse, jag är det i alla fall, men det visar sig sedan när vi kommer upp att vi är nära stranden, men 300 meter från där vi klev i, på andra sidan viken.

Vi får promenera tillbaks efter vägen. Segt som faaan..

Sen blev det lite fika och en mysig stund på stranden i halv orkan.

Parkamraters loggar:
Stefan Thell - Drottningviken, Nynäshamn
Stefan Thell - Drottningviken, Nynäshamn