Namn: Lösen:

Dyk nr: 18, Drottningviken Nynäshamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-06-20
MAXDJUP :
10,5 meter
DYKTID :
34 minuter

Efter ett blåsigt ytintervall är det dags för dopp # 2.
Pia som sett fram emot en dag på stranden sätter sig i bilen, halvt ihjälfrusen.

Vi kliver i på samma ställe men bestämmer oss för att gå rakt ut från stranden, för att komma lite djupare, och därmed slippa vågorna, så snart som möjligt.
Vi landar så småningom på dryga tio meter, och mer spännande än så blir det inte på en stund. Men, något levande lurar i djupet.. En skugga rör sig förbi... Två LEVANDE plattfiskar!!! Yiieeeehaaaa!

Efter dryga 20 försöker jag skriva till Stefan att vi ska röra oss mot stranden, men siltar upp så mycket så han ser ingenting.. Vi rör oss i alla fall vidare och medans jag ler nöjt för att jag kunnat haka tillbaks manometern flera gånger på d-ringen utan problem, sliter Stefan med luft i fötterna. Han ser ut som jäkla kålmask som övar breakdance.. Jaja, vi är nu på dryga två meters djup, så Stefan ger upp och spräcker ytan. Jag gör en liten fin volt och går upp efter.
Fan, 20 meter ytsim i värsta vågorna.. Skitjobbigt..
Halt och stenigt när vi skulle kliva upp också.

Vi packade så småningom ihop oss och gjorde ett kort stopp på McDonalds Västberga på vägen hem. Nu är det dags för en rolig stund i badkaret med dykprylarna, fulla med sjögräs och gunkigt klägg.

Parkamraters loggar:
Stefan Thell - Drottningviken, Nynäshamn
Stefan Thell - Drottningviken, Nynäshamn