Namn: Lösen:

Dyk nr: 337, "Ljusterövraket" - Technical Wreck Penetration


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-06-16
MAXDJUP :
34,9 meter
DYKTID :
62 minuter

Kvällskursande. Håkan Wiking ställde upp med båt och vi tuffade ut i fjärden medans solen sakta sänkte sig ner.

Sikten på vraket var underbar! och med ett lätt ytljus kunde man inte annat än att njuta av vraket trots att elände och hemskheter förmodligen skulle drabba oss vilket ögonblick som helst.

Efter 15 minuter började så Peter se till att svårighetsgraden steg upp ett kliv. Jonas lampa "slocknade". Jag upptäckte snabbt att ljuskäglan som vanligtvis ständigt ligger under mig var borta och jag övervakade Jonas medans han bytte till backuplampa, samtidigt "slocknade" min primära.

Jag gick över på min första backup, hängde upp den primära lampan och gav tummen upp till Jonas. Vi simmade över däck och tog oss mot linan och påbörjade vår uppstigning. På första stoppet gick jag över från stage till mitt bottenpaket, Peter signalerade att jag hade slut på gas, Jonas var snabb på att donera sin longhose. På 21 meter bytte vi till decogas och sköt en säck men efter att ha fått åtnjuta min egen gas för en stund var det dags för nästa problemlösning, slut även på min decogas.

Jonas donerade sin decoreg som han hade i munnen, därefter gick han över på backup och sedan på longhosen. Vi fortsatte vår uppstigning med växelvis gasdelning från Jonas bottenpaket och decogas. För att kompensera för den lägre syrgashalten la vi på tid på stoppen... för mycket tid enligt Peter.

På 12 meter signalerade Peter att även Jonas decogas var slut. Vi tillbringade resten av tiden på Jonas bottengas.

Allt som allt ett mycket lyckat decoförfarande, allt kändes lungt och tryggt och hoppas nu på lite riktig overhead!

2x12 : 21/35
80cf : 21/35
7L : EAN 50