Namn: Lösen:

Dyk nr: 45, Alsbäck


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-06-20
MAXDJUP :
25,9 meter
DYKTID :
54 minuter

Drog iväg i gryningen, kändes det som iaf, för att tillsammans med Anders, Kristoffer och Linda testa hällebäck igen men låt oss säga som så att vi kom, vi såg och for sedan vidare till Ahlsbäck då ingen av oss kände för att bli vågpiskade in till stranden. Där var mycket bättre så sent om sider kom vi i alla fall i efter stressad omklädning pga regn som började lite lätt för att sluta lagomt tills att jag stod varm och ville bli avkyld, typiskt min tur :)

Gick ned vid bojen vid bryggan och följde kättingen ned till ca 11 meters platån där vi 2 par plötsligt drar åt var sitt håll och båda är för lata för att simma ifatt de andra så vi ser lite olika saker. Jag och Anders går ned en kort stund till ca 25 m på den skarpa mjukbottenssluttningen på höger sida och upptäcker snart dagens tema, krabbor (många sim och nån sand), berggyltor, krabbtaskor, eremitkräftor och plattfisk (nån var och rödspätta?), något som följde oss resten av dyket. Förrutom temadjuren såg vi även randig sjökock, död mans hand, bägarkorall, sjöpenna, trollhummer, sjöstjärnor (gul sol, ishavs och orm) och en stor långtaggig sjöborre.

Gick snart upp till 20 meter där de moppsiga krabborna fanns, en som inte tyckte att avsaknad av klor var något skäl att inte mucka gräl med dykare och en som behövde ett allvarligt snack om faran att springa under och jaga dykare, som har all koncentration på att behålla reggen under skrattanfallet som var på väg vid synen av dem, och inget kvar till att kolla att hon inte blev för tung. Låt oss säga att den krabban hade tur att jag sekunden innan hade fixat flytkraften :)

Sedan upp till ca 15 m där vi ofrivilligt lärde oss att man kan valla krabbor med hjälp av lampskenet, något vi roade oss med några ytterst korta stunder för att inte stressa dem för mycket. Därifrån halvt simmade och gled vi med den lätta uppåtströmmen, som hade vänligheten att gå dit vi ändå ville avsluta halvcirkeln, till ett som vanligt långt säkerhetsstopp på högersidans flacka botten rätt nära den andra bojen, urmysigt! Vad som var mindre mysigt var att jag lyckades floda hela ena armen efter halva dyket men, men..

Ett underbart dyk då nästan allt funkade, komunikation, dykplansförståelse, flytkraft (inget moln trots att jag låg nära sanden!) frogkicksen började bli bättre, inga påsimmningar utan rätt god koll idag och jag fick även (med lite hjälp) upp säcken jag övade skjuta för första gången, jippie! Kom upp lagomt frusen i regnet, snabbt in i bilen (där jag var högst 3,5 år) till lysekil norra, där de andra väntade och fyllde luft, för att få torrt på mig och när jag jag kommer ut har min underbare buddy, Anders, plockat fram kaffe och mugg och satt maten i micron, underbar man, precis vad jag behövde! Och nej, blev tyvärr bara ett dyk men vilket dyk!

Luft (327) : 280 / 110
Medel / maxdjup : 13,4 / 25,9
SAC : 18,84
Vattentemp yta / botten : 16 / 11 grader
Lätt att gå i.
Vikt : 8 kg, kanske dags att ta bort ett kg?