Namn: Lösen:

Dyk nr: 63, "Harm"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders Ramqvist  
DATUM :
2004-07-08
MAXDJUP :
18,2 meter
DYKTID :
40 minuter

Anders organiserade en liten utfärd och vi blev fyra pers; Jag, Anders, Janne och en kille som heter Mattias och bor i Trosa. Vi åkte ut till Harm och såg att förhållandena var utmärkta och hoppade i och simmade ut. Kändes inte så farligt jobbigt den här gången faktiskt. Janne och Mattias gick ner medan jag och Anders lugnade ner andningen lite.

Sen gick vi också ner, då var klockan 20.54 så det var mörkt. Jag hade stora problem med att tryckutjämna vänsterörat och det störde och stressade mig vid nedstigningen. Vi kom ner där nedstigningslinan var fastknuten och kollade runt lite efter vraket. Först hittade vi det inte men sen efter att vi siltat upp ett atombombsmoln fann vi relingen närmast bottnen. Vi simmade först mot fören längs styrbords reling och kollade lite där, sen simmade vi längs babords reling mot aktern. Kom fram till akteröverbyggnaden och tittade in i styrhytten men vi ville inte gå in där, för det såg lite uppsiltat ut (Janne och Mattias ;)). Så vi tog en tur runt aktern och gick sen ner till bottnen utanför vraket en stund innan vi gick upp på relingen igen. Vi hade bestämt att 100 bar = hem och när Anders hade 100 bar simmade vi mot uppstigningslinan.

När vi funnit linan påbörjade vi uppstigningen ganska frusna båda två. Kändes bra att få komma upp på grundare vatten. Mitt högeröra strulade väldigt mkt och jag fick schyssta omvända blockeringar med yrsel och kraftiga utpysningar som följd. Ganska coolt att va med om dock...:) Efter att ha "hängt" i uppstigningslinan pga helrutten avvägning på säkstoppet gick vi upp till ytan. Skönt. Janne och Mattias joinade oss snart och ytsimmet in gick helt ok.

Dock när vi skulle upp på stranden tog jag av mig masken i vattnet precis innan, och sen hittade jag den inte. Jag sumpade väl masken i vattnet, kanske får åka och kolla om den ligger kvar en annan dag. Men jag köper gärna ny mask på Sea Pro, en sån där med periferiseende.

8*300; 300 bar => 100 bar; 15-6 grader i vattnet.