Namn: Lösen:

Dyk nr: 38, Vårhallen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Daniel Feldt  
DATUM :
2004-07-10
MAXDJUP :
6,7 meter
DYKTID :
62 minuter

Utfärd: Vårhallen

Typ. Straddyk

Med: Daniel, Per,per son Jesper & Anders.


Dagens utfärd börja med att vi samlades på Jägersro parkering vid 123 macken. Här träffade vi Anders, Per med sin familj. Fru och 2 barn. Jag och Daniel åkte i en bil och Anders och Per plus familj i Per bil. Färden tog ca 1,15 ner till Vårhallen från Malmö.

Nere vid Vårhallen så parkerede vi bilarna och de var rätt mycket folk där med sina hundar. Ystads dykar skola Nautilus var där. De hade slagit upp tält skulle väl ligga över natten där. Tanke är väl att de ska fridyka här.
Efter att ha tittat över parkeringen och badplatsen och gick vi till dykplatsen för att kolla var vi skulle gå och upp. Vi hitta ett ställe där de var lätt och komma i och upp. De var till vänster om klippan. Vädet var rätt bra de blåste utlands vind och de var inte förvarmt och inget regn. Vi gick ner till bilarna igen för att ta på oss dykarutrustningen.

Nu när vi var påklädda och varam var de dax för att gå en liten bit bort till dykplatsen. De är en liten sandstig att gå på de är inte så långt man överlever. När vi kom fram så fick vi ta igen oss lite för man får klättra lite på klippor när man ska ner och upp till igångsplatsen. Nu tog vi på oss de sista innan vi skulle ner i vattnet. Jag & Daniel dök ihop och Per, Anders och Per ena son Jesper skulle dyka ihop men Jesper tyckte att de var för kallt så han gick upp igen. Jag och Daniel lede detta dyk vi dök ut genom en myning och då kom man ut i de gröna. Vi dök en bit bort för på kartan så skulle de finnas något träskrot men vi hitta inte detta så vi fick köra ett grönsaksdyk istället. Vi så en hel del tånglake, aborre, räkor, ute i sanden såg vi en massor med tobis, skrubbor, spättor. Här finns en hel del att se på. De är rätt grunt här men en massa djurliv finns här. Efter en timmes dykning så var de dax att gå upp.

Lufttemp 14
Vattentemp 11
Sikt 5-6 m
Luft 290/60
Avg 3,0 m