Namn: Lösen:

Dyk nr: 186, Mysingen: "Viktor"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-07-10
MAXDJUP :
24,7 meter
DYKTID :
40 minuter

vt: 17, lt: 5 grader, medel 15,5

Märkligt nog tittade solen fram under ytintervallet och jag passade på att försöka få lite färg (eller snarare kulör) i ansiktet, där vi låg på läsidan av en ö i Mysingen.

Några fritidsbåtägare bordade oss och tyckte vi kunde plocka upp deras bojkätting en bit bort, "när vi nu ändå var i vattnet" men då yrkesdykaren Pelle krävde en tusenlapp för besväret (=billigt!!!) blev vi av med dem.

Härnäst skulle vi dyka på Viktor som, i den sikt som bjöds för dagen, endast är snäppet coolare än en bojkätting och jag beslöt skaffa ett eget uppdrag (vid sidan av Filles, som ännu inte infriats), nämligen lindragning. FYTTIHÄLLVETTE, va' svårt det är att bängla med en stor och tung jädra rulle, insnurrad i snöre (som inte faller neråt, som det gör på land), samtidigt som man ska ha koll på allt "det vanliga"!
Jag snurrade runt med åbäket och försökte undvika att själv fastna på vägen och efter ett tag hade jag gjort tappra försök med några placements. Det blir väldigt kallt om tassen, när den är inklämd i rullehandtaget, vill jag lova! Tur att fula ord (likväl som fina) dämpas en smula av bräckt vatten, för jag tror att jag kan ha yttrat några.

Kissade Fille? Nä...