Namn: Lösen:

Dyk nr: 47, Green ends gulley, Eyemounth, skottland


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-07-03
MAXDJUP :
13,7 meter
DYKTID :
37 minuter

Dykhelg med ukrecscuba som Callum Scott anordnat. Förrutom mig, Anders och Callum, var Maria (utflyttad svenka) och hennes man David och en lolkal instruktör, Ben, med.

Pga att Ben glömt det viktigaste, wischyn och bacplaten, dök vi i omgångar så att han och David fick turas om. Först Ben och Callum, sen Anders och jag och sista paret blev Maria och Ben. Rätt praktiskt då vi på det viset var garanterade ytvakter..

Mådde inte helt perfekt, huvudvärk och trött, men plumsade i i alla fall i hopp om att glömma huvudet och det gav mig ju även chansen att kolla shortsen jag lånat av Callum, varma och gosiga, måste skaffas :-). Simmade åt höger ut ur gulleyn mellan stora lutande klippblock, duckade undan från stor brännis och allmänt njöt av synen av fingeranemoner som död mans han i klungor, lite kelp, ett stim stora pollockar, hummrar, sjöstjärnor, massa sjöborrar (lilaktiga och vitare) och hur många maskeringskrabbor som helst! Vände när tidvattenströmmarna började kännas och såg att spetsen på klippan påminnde lite om fören på ett vrak, speciellt eftersom kelpen där virat ihop sig som en ankarlina, coolt!

Kom upp och insåg snart att huvudvärken övergick till migrän, ingen tryckis utan min helt vanliga sort jag då och då drabbas av så det var den dykhelgen det..:-( "Liiiite" kinkig var jag men låt oss säga att på andra dyk den helgen var det riktigt kul att se folk gå fullt påklädda med paketen på nedför de flera "lååånga" trapporna :-) Funderade lite lätt på att filma dem när de lagomt trötta skulle upp igen, bara av ren vänlighet för att ge dem inspiration att komma upp så de kunde strypa mig (om de orkat) givetvis *evil grin*

Vattentemp botten / yta : 11 / 13 grader
Sikt : 4- 11 meter (varierande på var)
Luft / vikt : 327 / 9 kg (för mycket?)
Vattenstånd : Inkommande högvatten