Namn: Lösen:

Dyk nr: 49, Gallanach Reef (puffin), oban, Skottland


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-07-07
MAXDJUP :
15,8 meter
DYKTID :
40 minuter

Skrev in oss på puffin och efter några timmar bilfär behövde något.. Hmmm.. Där är ett husrev, utrustningen ligger klar med luft i bilen.. Dyka!! Anders fixade en karta över revet medan jag kikade lite lätt på i och uppgång och kollade att det var ok att vi hoppade i från båtbryggan. Så, på med utrustningen och snacka lite med en f.d. dykande mc-knutte som fick suget igen när han såg oss och sen skutta i från bryggan, härligt!

Gick ner på 3-4 meter och började turen med grunda delen mellan holmarna snett in mot viken för att sedan gå ut mot utsidan och det djupare ned till 16 m där vi vände som överenskommit. Såg en hel del, kelp, något sjögräs med riktigt stora blad (bladtång), annat sjögräs med intensiva färger som var vackert, olika sorters snäckor som riktigt gigantiskt stora kammusslor och kanske tallriksmusslor och de vanliga små färgrika, massor av trollhummer, long clawed squadlobster, leopard spotted goby, sjökockshona, berggylta, nån wrasse jag inte kunde identifiera, något sabellaliknade med rosa kropp, sjuryggshona och massa simkrabbor varav en stor som envisades med att springa fram och tillbaks mellan två gömställen:-)

Insåg att vår plan om att kravla upp direkr på bryggan var körd, det blev till att simma runt till slutet, där bryggan gick u nder stegen, för att ställa oss upp, dumpa paketen en i taget under trappan, kravla upp och dra ut paketen till framför bryggan och sen på med dem igen för enklast bärning till sköljkaret. Lite bökigt men dyket var helt klart värt det!

Vattentemp botten / ytan : 11 / 14
djup/max / medel : 15.8 / 9,1
Luft / vikt : 10 L 232 / 11 kg
Luft i /upp : 200 /80
SAC : 15,71