Namn: Lösen:

Dyk nr: 55, Green Ends Gully, Eyemounth, Skottland


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-07-14
MAXDJUP :
13,1 meter
DYKTID :
52 minuter

Inget drömdyk men rätt ok, var bättre förra gången. Mycket av den känslan kanske beror på att väl nedhasade och lätt småtrött, över de hala algerna vid betongvägen, upptäckte båda att vi inte hade datorerna på! Nu hade Anders lyckligtvis sin i fickan och det var ju inget värre dyk planerat än att vi kunde dyka på hans dator.

Dök åt vänster ut ur gulleyn och in en bit där vi tänkt dyka om tidvattnet varit högre och där var landskapet mindre vackert varierande även om de enstaka kelpen som stod uppe på stenbumlingar och och svajade som palmer var läckra! Annars såg jag en stor krabbtaska, stora blå hummrar, massa fingerkoraller, nakensnäckor, massa mindre och skygga fiskar och brännmaneter varav de små blå faktiskt var riktigt vackra!

Kändes mycket naket och obehagligt att veta varken djup eller tid när jag ville och trots att logiken sa att det var ok så kunde jag inte slappna av så det får bli en lärdom till framtiden. Jo, en annan erfarenhet är att ska man ligga över kelp på säkerhetsstoppet med början på inkommande tidvatten får man vara vaken på djupet :-)

Vattentemp botten/yta : 12/13 grader
Sikt : 10-12 meter
Tid : 52 minuter
Ytintervall : 5 h 20 min
Djup max/medel : 13,1 / 9,1
Paket/vikt : 327 / 7 kg (lagomt)
Luft i/upp : 265/110
SAC : 21,85
Tidvatten : Låg