Namn: Lösen:

Dyk nr: 56, Big Green Carr, St: Abbs, Skottland


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-07-15
MAXDJUP :
15,5 meter
DYKTID :
43 minuter

"Kom och se!"
Så många dykplatser vi hade velat göra, så lite tid vi hade kvar.. Beslöt slutligen att dyka runt Big Geen Carr då Anders var väldigt sugen på att kika på amfibieteatern. Drog på oss utrustningen och det var visst väldigt intressant för snart hade 1/2 byn kändes det som iaf) samlats som åskådare för att se oss kravla ned. En lill-kille var så fascinerad av Anders att han följde efter honom trollbunden och hade det varit jag hade jag inte tvekat en sekund att åtminståne be honom räcka mig grejer eftersom han säkert bara tyckt att det varit kul :-)

Ett långt ytsim, "flås är vi framme snart? flås, bara halvvägs!" och sen ned.. Ett himla mysigt undervattenslandskap mötte oss, om än snäppet sämre än Cathedral, med överhäng, raviner, intensivt färgade "grönsaker, ingröpningar i ön som nästan var minigrottor och bumligar med enstaka stora "kelppalmer som var de läckraste jag sett! Fiskarna var lika nyfikna där, om än färre, och de jag såg var halvstora torskfiskar, berggyltor givetvis, massa hummrar, krabbtaska och ätlig sjöborre.

Kom så till amfibieteatern med dess chimney som totalt trollband Anders fotografiska sinne.. Tog inte lång tid innan han nästan simmat in i den så att jag började fundera på om han kanske satt fast..Äckligt med sådan koll på flytkraften att man stannar på samma millimeter :-)

"Tsk, tsk.."
När vi började runda där fick vi den första känningen av den rätt svaga strömmen som först dit vi ville och var hilma mysig att sakta drifta med i men tyvärr behövde vi vända i sidled och sen mot den, lite småjobbigt men inget oöverkommligt.. Hade nog inte mitt livs bästa koll på avvägningen kände mig lätt för att sedan kunna gå ned utan problem för att i nästa sekund vara lätt igen.. Hade nog en hel del att göra med att "någon" spände sig för när jag väl fått nog och bad om extravikten jag bett Anders ta hade jag inga problem att sätta mig ned men nu var jag less så..

Annars så lyckades jag åter totalt floda ena armen men i gengäld klarade jag denna gång att under ytan fixa till halstätningens nypförsök alldeles själv utan problem! Hur som helst ett härligt sista semesterdyk!

Vattentemp botten/yta : 12/13 grader
Sikt : 10 meter?
Paket/ vikt : 10 L 232 / 10+1 kg
Luft i/upp : 205/40
Djup max/medel : 15,5/10,3
Tid : 43 minuter
SAC : 18,9
Tidvatten : Låg, vändades mot högvatten