Namn: Lösen:

Dyk nr: 57, Släggö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-07-26
MAXDJUP :
27,1 meter
DYKTID :
53 minuter

"Vad vill du?"
Ah, tillbaks till västkusten igen! Eftersom solen sken beslöt vi oss för en spontan tur, kanske till gullmaren, och for raskt iväg.. Eh, var ska vi egentligen? Gullmaren är stort.. Och så började velandet med massa förslag och båda vill låta den andra få sin vilja igenom, alleftersom vi fortfarande körde vidare..

"Men, vi hade ju kunnat åka till tjörn också, har du nån platsbeskrivning? Inte? Ok, då blir det gullmaren. Eh, hur djupt vill vi gå förresten?" osv.. Ypperlig planering av oss båda :-) Slutade med att vi hamnade på oxygene norra i hopp om att kanske få höra att "där är sikten underbar idag!" för att bestämma oss.. Blev släggö för att få slut på velandet.. Men, ingen kunde anklaga oss för att köra över den andra iaf!

"Åhh vad ni är häftiga!"
Medan vi bytte om fick vi sällskap av en liten tjej med ögon brinnande av tusen frågor och beundran över "den tuffa tjejen som dök!" Sådan klokhet ska givetvis belönas så jag gjorde henne mycket lycklig genom att säga att det var ok att hon frågade eftersom jag såg att hon undrade :-)

Duktig tjej, lyckas ställa massa frågor utan att bli jobbig. Undrade "Vad är det? Varför gör man så? Men vad gör man egentligen när man dyker?" Dessutom var det riktigt sött när hon förundrat undrade "får ni dyka...(lång paus, höll nog på att säga utan fröken)...själva?" Hon har nog sett kursare vid brygga för sen undrade hon om vi "skulle sätta oss i en ring på botten" :-)

"Dykreflektioner"
Ner vid röret och, som vi slutligen bestämt, rätt snabbt djupare ner mot botten vid väggen för att kika på den som jag inte varit vid och återvänja mig på en känd plats vid lite djup efter alla grunda dyk den senaste tiden. Konstaterade att sidan mot kallbadhuset som vanligt var intressantare men även om det var lite dött så var det intressant att se skillnaden mot i vårast!

Måste dock säga att i början kändes det lite mörkt och djup men det släppte snart. Vad som däremot inte släppte så fort var den (onödiga, jag vet) vaga oron då båtdjud hördes hela tiden, något som jag som var van vid skyddade platser eller utanför båtsäsongen inte var van vid. Insåg givetvis att ingen skulle komma så nära väggen som vi var men kunde inte riktigt slappna av iaf. Var nog nyttigt med en "västkusten i semestertider-avrostning"..

"Jag syns inte!"
Såg en blyg svart smörbult som försökte gömma sig och en "vanlig" smörbult som var helt övertygad om att om den bara låg still i lampskenet syntes den inte hur nära vi än var. Hittade även några överhäng där sabellor och bägarkoraller satt tätt, småtorsk i mängder och en lite större/stor torsk, plattfisk, död mans hand, stensnultra, småfisk (berggylteyngel?), lite sjöstjärnor och mängder av trollhummer. Simmade även vid ålryssjan som hade fångat hummer, en simpa som dött där, en större torsk, krabbtaska och nog resterna av en plattfisk.. Hade antagligen missat hälften av smådjuren om inte Anders visat mig, får bli lite mer uppmärksam på skrevor tror jag..

Efter en lång multileveluppstigning och perfekt navigering av Anders kom vi slutligen upp till stegen bakom kallbadhuset och gud så skönt det var med en så smidig uppgångsplats efter bergsbestigningen i Skottland! Allt som allt ett underbart sätt att tillbringa en kväll på!

Vattentemp botten/ytan : 12/16-17 grader
Sikt : 7-10 meter
Paket/ vikt : 327 / 7 kg, ej för lätt, kunde ev haft mindre men osäker..
Luft i/upp : 275/80
Djup max/medel : 27,1 / 15,2
Tid : 53 minuter
SAC : 20,44