Namn: Lösen:

Dyk nr: 58, Ormestad, gullmaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-07-31
MAXDJUP :
30,3 meter
DYKTID :
55 minuter

Efter en dykplatsbeskrivning av Petter beslöt jag och Anders vi skulle dyka åt höger med ett maxdjup på 30 men sikta på 27-28 meter en kort stund för att sedan gå uppåt och tillbaks. På med utrustningen i solen och sedan flämtande av högsommarvärme ner i viken för ett ytsim mot intressantare ställen där vi gick ned.

Började att simma ner över sand/siltbottnen med sina plattfiskar som strandskädda, tunga och en annan plattfisksort tills vi kom till ett väldigt härligt landskap med väggar som påminde om skifferskivor som börjat slås isär och bitvis bildat små miniplatåer och fräcka överhäng. Där vimlade det av stensnultror som jag upptäckte man kunde lura att nåt gott flöt upp om man petade upp lite silt, himla kul lek även om fotografen var mindre road av den av någon anledning.. Förstår inte varför, där i närheten fanns också ormsjöstjärna och stora sjörosor för honom att fota då de inte alls var lika roliga att siltmata :-)

Började sakta sjunka ned lite till och nu fick jag reda på min personliga djupgräns.. Vid ca 28,5 meter då det var dags att stoppa kändes det plötsligt så onödigt att vända då jag sjönk ju så bra och mysigt och det vore dumt att förstöra en så smidig nedsjunkning.. Insåg att det där var definitivt en ohälsosam och djupberusad tanke och signalerade efter några sekunder upp en bit till Anders och gick upp en bra bit för att verkligen vara säker och inte dra på mig för mycket kväve. Lärorikt, mycket lärorikt..

Simmade sedan snett uppåt/tillbaks och fick stundtals sällskap av stensnultror och några smörbultar och hade det allmänt bra med liv att se på och riktigt mysigt böljande varierande botten med ex sjöstjärnor. Gjorde för säkerhets skull ett längre säkerhetsstopp (5 min) på 5 meter och stannade även till ungefär 3 minuter på 3 meter och kikade. Hur som helst ett härligt dyk!

Sikt : Minst 10 meter
Vattentemperatur : 12 och 18-19 grader
Paket, vikt : 327, 7 kg (inte för lätt med torrisen)
Luft i/upp : 285/80
Tid : 55 min
Djup max/medel : 30,3/13,7
SAC : 22,02