Namn: Lösen:

Dyk nr: 59, Ormestad, gullmaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-07-31
MAXDJUP :
22,5 meter
DYKTID :
38 minuter

Efter ett drygt 2 timmar ytintervall med en härlig, om än varm, fikastund i solen på berget var det dags att plumsa i igen, denna gång med bara cykelbyxor och t-shirt under understället, för ett kortare och lite grundare dyk från bryggan till väggen åt vänster. Eftersom det stod flera personer med spön från ön udde beslöt vi oss för att inte ta chansen att någon fiskare fick en riktigt stor fångst utan dyka fram och tillbaka på ett litet område innan dem.

Kändes lite udda att dyka fram och tillbaks i zick zack uppåt utefter den nästan lodräta väggen men ändå mysigt på något sätt, dvs efter jag vant mig med spänningen över att det verkligen var blankt och "bottenlöst" (ok, lite överdrift) under mig.. När jag slappnat av lite började de små detaljerna nå fram som de nya och färgrikare anemonerna som röd sjöpung och vita snöraktiga anemonerna som verkade växa på sabellakroppar dra ögonen till sig.

Det härliga med den lilla ytan var att jag verkligen kikade i alla skrevor och då till min lycka hittade flera trollhummrar, en sjökockshona och några leopardfläckiga smörbultar! Sedan fick jag även för första gången i mitt liv se en liten babyål som Anders hittade och sedan berättade att det visst var ovanligt med så små då de färdades långt, men ursöt var den i alla fall! Givetvis vimlade även denna sidan av små nyfikna stensnultror och några sjöstjärnor.

Efter ett 5 minuter säkerhetsstopp var det dags att packa ihop, fylla luft och äta ordentlig mat innan det sista kvällsdyket. Var nog säkrast för grabbarna att de matade mig, de hade börjat se riktigt mumsiga ut, så söta man skulle kunnat äta upp dem..:-D

Ytintervall : 2 h 10 minuter
Tid : 38 minuter
Djup max/medel : 22,5 / 14,0
Luft i/upp : 185/40
SAC : 15,9
Paket, vikt : 10 L 232, 10 kg (lagomt)
Vattentemp : 12 och 18-19 grader