Namn: Lösen:

Dyk nr: 170, Riksäpplet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lelle  
DATUM :
2004-08-01
MAXDJUP :
14,6 meter
DYKTID :
40 minuter

Väl däruppe så äter vi direkt. Inne i styrhytten dock då det pissade ner ute. Jäkligt bra båt måste jag säga.
Vi diskuterade var vi skulle göra dyk nr två. Vi hade inte tilräckligt med gas för ett säkert dyk till på TYR så de andra diskuterade. Det blev Riksäpplet som ligger på vägen hem. På morgonen på vägen ut så låg några redan där och dök.
På vägen så blev Terese riktigt frispråkig och började prata en massa saker som jag inte återger här men vi alla låg i alla fall på på båten och vred oss i skrattattacker.
Eller snarare så hade vi gjort det om vi hade haft plats.

Vi kom fram men vi var då själva. Alla hade redan dykt där utom jag så det skulle bli lite skoj, ett nytt vrak. Jag och Lelle hoppade i först och ytsimmade mot lilla ön där flaggspelet sitter. Vi gick ner där och jag var lite skeptisk till om vi verkligen skulle ha turen att hitta vraket. Konstigt nog gjorde vi det direkt och därnere så insåg jag att det verkligen var som dom andra sa, skeppet är en plankhög. Då plankhögen är gammal och planken STOOORA så får man lite respekt ändå. Skeppet måste ha varit riktigt mäktigt en gång i tiden. Vi irrade runt en hel del. Det fanns skrovbitar kvar lite här och där. Vi hittade några glasflaskor men dom måste vara nya, såg så bra ut liksom.

Skrev lite i mina wetnotes, mest för att träna. Gick mycket lättare med den nya större fickan när jag skulle stuffa tillbaka skiten igen.

Jag backade lite med ett gott resultat, vad annars. Lelle tittade ju åt ett annat håll och då går det ju alltid bra. Vi dök (?) på trossen som Terese snackat om innan, vilken jäkla tross.

Gigantische trosse!

Där låg en stor metallgrej som jag verkligen undrar om den är en originalprodukt, den har nog hamnat där ett senare århundrade.

Vi irrade runt lite och sedan kommenderade jag säckskjutning vilket gick bra för oss båda. Väl en bit upp så inser jag att det nog var dumt då båtarna gick ganska nära innan vi hoppade i. Jag fick för mig att vi hade simmat iväg en bit dessutom men vi kom upp jäkligt bra tycker jag. Tyvärr slog jag personbästa de sista fem metrarna men det botade jag genom att ligga under Lelles båt och beundra märkena efter hans grundstötning veckan innan…
F+T hade redan hoppat i så det vara bara att plocka ihopp så gott det gick och snacka lite skit under väntan.

Avrättade en stor insekt med Lelles tamp men jag vågade aldrig ta bort den så den har väl torkat fast i däcket nu. Bara inte Lelle får veta det…
Hemfärden gick bra så jag var hemma vid 19:05 ungefär.
Slumrade till i soffan och drömde surrealistiska drömmar om Grodmasskolan. Jäkligt skumt! Jag är en smula synsk har jag börjat ana den senaste tiden så vi får se vad som händer.

Drömde ännu sjukare drömmar på natten men inte om dykning.