Namn: Lösen:

Dyk nr: 61, Kullavik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-08-10
MAXDJUP :
7,3 meter
DYKTID :
63 minuter

Vi hade beslutat oss för att träna skills, mycket välbehövlig navigation för mig och övningar på divemasterkursen för Anders, så det blev ett kvällsdyk på kullavik igen. Väl där fikade vi lite i kvällssolen i väntan på att ungarna skulle sluta meta och i ett svagt ögonblick glömde vi bullpåsen så givetvis blev det jakt på trut*piip*en som snodde den men inte fick ut nåt, tji fick den!


Del 1, skillsövningar

Vattnet var både grunt och varmt, 20-23 grader, så jag skippade varma understället och hade bara ett tunnt craft, cykelbyxor och t-shirt på mig och eftersom vi var lata och inte ides kolla ordentligt tog jag bara bort ett kilo, ett dåligt beslut då resten av dyket kändes som att simma omkring med ett berg då jag ju är van med någorlunda lagom tyngd och hade behövt bort med 1-2 kg till.

Hade solen i ögonen när jag tog ut riktningen innan jag gick ner men lyckades ställa in pilen i alla fall, gick ner och kom för en gångs skull, trots vimlet av fiskar som försökte distrahera mig, dit jag ville, lycka! Ville hoppa upp och ned men nöjde mig med att sprattla lite lyckligt med fenorna, en helt brilliant ide' på sandbotten om man vill ha inspiration att använda kompassen tillbaks också, vilket även det gick ypperligt trots att jag i motljuset valt fel pil att markera :-) Var riktigt nöjd med mig själv, trots att jag egentligen borde kunna det, men man får utgå från katastrofnavigeringen innan och se förbättringar och sikta på att fixa mer nästa gång!

Tillbaks ut igen, och nästan helt rätt, för nu var det Anders tur att bestämma övning. Satte oss ner och såg först på lite på vad han tränade och sedan lite gemensamma övningar som mask av och på, något som definitivt var för länge sen jag gjorde då det visserligen gick utan problem men kändes lite obehagligt igen så det behövdes och ska snart testas åter! Något mer som kan vara bra att träna på var växelandning som blev nästa gemensamma övning, något som genomfördes mycket sporadiskt och annorlunda på min ow, så upp till ytan när jag inte förstod vad han försökte teckna och sedan ned igen och göra det plus lite octipusandning när vi ändå höll på. Skönt att ha gjort det innan nästa helgs dykhelg i grebbestad!


Del 2, nattdyk

Dyket övergick till ett nattdyk när vi avslutade med att bara simma runt lite och kika. Kunde först inte förstå varför Anders skulle ha mig att lysa åt ett håll, "bländade jag honom? Men, det borde jag ju inte gjort när jag lyste åt det hållet?", och inte tände sin lampa men insåg att den var kvar på land så det blev att använda min och simma hand i hand. Började med Anders på min högra sida men insåg att vänster var bättre då högerhanden är min "fixahand" som jag vill ha fri.

Hur som helst himla mysigt och avslappnande med en botten som vimlade av småkrabbor som, lite förmänskling nu, stutskt stod på bakbenen och muckade fram tills de insåg att "de där har abnorma klor, jag är illa ute." och lekte sedan statyer.. Gav lampan till Anders då han verkade känna sig mycket naken utan och framför allt är duktigast att hitta småsaker och navigera i mörker.

Stället kokade även nästan av babyål i varenda skrymsle och en lite större "baby" som jag bara fick skymten av i dammolnet när den stack men Anders berättade att den simmat fritt och visst tyckt sig vara störst och kung innan den insett att "den där ålarna är MYCKET större än mig, HJÄLP!!" och stuckit :-D Jo, och så givetvis massa snutror, berggyltor? och smörbultar varav en som uppenbart var mycket sjuk. Underbart att få testa på mörker mer och helt utan att vara orolig denna gång, ljuvligt!

Utrustning, vikt : Torris utan underställ (se logg), 6 kg = för mycket
Max och medeldjup : 7,3 / 5,5
Tid, paket, luft ner/upp : 63 minuter, 327, 280/135
SAC : 20,79
Vattentemp : 20-23 grader
Sikt : 6-8 meter