Namn: Lösen:

Dyk nr: 15, Lillängsdal AOW3


DYKARE :
PARKAMRAT :
Juri Vetejefternamn  
DATUM :
2004-08-11
MAXDJUP :
11 meter
DYKTID :
24 minuter

Nattdyk.

Efter att ha käkat korv ute vid björkvik åkte vi till Lillängsdal för att göra vårat nattdyk. Allt gick hyfsat bra, vi hittade nästan vraket som skulle ligga utanför stranden någonstans, Juri började frysa om huvudet så vi gick upp.

Sedan plaskade vi runt lite på 5-6 meter och kollade på räkor och sovande aborrar.

Jag sade till juri att vi skulle ta en kurs mot bryggan och gå upp, eftersom jag hade 50-60 bar kvar. Han sa ok, men han ville simma på 2-3 meter eftersom han frös lite om huvet(han dök utan huva). Okej sade jag, när jag tagit ut vår kurs nere på 2-3 meter så tittade jag mig runt efter honom..

HAN VAR BORTA!!!!! Jag fick halvpanik och började se mig om oroligt. Då såg jag ett litet blinkande ljus långt nere. Jag gick ner och fick se att det var Juri, han gjorde "problem tecken" och sedan pekade han på öronen. Jag gjorde genast "Upp tecken" och "OK?". Men Juri bara pekade på öronen, han verkade ha ont. Jag såg även att han inte andades speciell jämnt.

Sen kom jag på att han hade mycket mindre luft kvar än vad jag hade när vi kollade sist. Så jag beslutade mig för att plocka med honom upp till ytan. Det var lite jobbligt för han verkade tänka med på sina öron än sin uppstigning, så jag fick nästan "lyfta" upp honom. Vi kanske gick upp lite väl snabbt, dykdatorn började till och med pipa till, med jag kunde inte stanna.. När vi kom upp klagade han på smärta i öronen.

Han hade tydligen inte lyckats fylla i luft i västen när vi gick ner, så han sjönk som en sten ner till 8.8 meter. Han missade även tryckutjämna. Hursomhelst gick vi upp ur vattnet och åkte till akuten. Men han fick rådet att ta huvudvärkstabletter och gå hem och sova. Det funkade tydligen.

Han följde tyvärr inte med på våra kommande Advanced dyk.200 => 30