Namn: Lösen:

Dyk nr: 64, Lilla fiskholmen, Grebbestad


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-08-14
MAXDJUP :
24,4 meter
DYKTID :
38 minuter

Satt med stockholmskvinnan som vanligt och snackade och skämtade om att, vi efter ha hjälpt varandra med torrisarna och annat hela tiden, kände varandras utrusning riktigt bra när vi börjar inse att det inte bara blåste mer utan även var betydligt gungigare.. Inte så att vi var oroligare för att inte klara av det väl i vattnet men, vid tanke på vårt usla balanssinne, hur skulle vi kunna få på oss utrustningen och gå till plattformen...

Låt oss bara säga att på denna turen var jag den hjälplösa som stod och klamrade fast mig och pep som ett mehä på hjälp med grejorna, djupt tacksam över buddy med sjöben och jag inte var helt ensam om att vara mindre effektiv! När jag sedan stod i kö för att hoppa i märktes det att somligas koncentration var mer på balansen än på att lyssna efter skepparens ok.. Han blev, av förståeliga säkerhetsskäl då han backade, lite småsur så när det var min tur rörde jag inte en fena innan jag fått ok, tyckte jag gjort bort mig nog nämligen..

Väl i insåg vi att stockholmarna måste känna sig som hemma då sikten var usel vid ytan så vi gick snabbt djupare där sikten blev något bättre, nästan i stil med engelska kanalen.. Simmade en stund över sandbottnen, vid väggens slut, där Anders hittade en stor levande kammussla som han virvlade upp sanden från för att visa mig och hoppades att den skulle simma men det ville den lata musslan inte :-) Vi täckte över den igen och for vidare efter bergskanten med sina ojämna trappstegsplatåer ner mot djupet som på sina ställen var mycket häftiga och lockande!

Lite mindre liv denna turen, såg bara stensnultra, maskeringskrabba, bergylta, solsjöstjärna, valthornssnäcka, skärsnultra och kanske gröngylta förrutom den vanliga alg och anemonbeväxelsen med död mans hand, bägarkorall och sjöpung. Roade mig med att ligga och hoovra en stund innan vi gick upp i soppan igen för att göra dyket kortare för stackarna som kanske satt sjösjuka på båten.

Försökte hoovra igen för att glömma gunget, på säkerhetsstoppet vid en liten ravin fylld med snultror och blågylteyngel, men gav upp då jag bara for omkring för mycket, bla annat på Anders som fotade. Skulle kanske haft större avstånd men sikten inbjöd till närhet.. Fick syn på gårdagens bergylteliknande firre och denna gången lyckas vi komma nära nog för att identifiera den som just berggylta fast ovanligt guldfärgad! Gick upp och fick hjälp uppför stegen och med balansen av en av ow-killarna som jag döpte till Ängel :-)

Ytintervall : 3 h och 5 min
Vattentemp. yta/djup : 22-24/14 grader
Sikt yta/djup : 0,5-2 / 3-6 meter
Djup max/medel : 24,4 / 15,8
Tid : 38 minuter
Luft i/upp : 285/145
SAC : 19.99
Stopp : 5 min på 5 m
Paket, vikt : 327, 7 kg (lagomt pga sjögång?)