Namn: Lösen:

Dyk nr: 66, Kullavik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Linda Barsk och Kristoffer Hedenstedt  
DATUM :
2004-08-19
MAXDJUP :
7,3 meter
DYKTID :
37 minuter

Sist vi träffades pratade Linda och jag om att dyka med sambon jämt, om än väldigt trevligt och bekvämt, inte direkt var nyttigt för självständigheten och beslöt för att dyka med varandra lite. Sagt och gjort, efter semestrar och liknande var det nu dags att testa varandra! Våra sambos, som redan dykt en del med andra, såg lite frågande och vilsna ut men gick snällt med på att dyka med varandra som vi bestämt. Då Kristoffer ville testa nya skaldräkten, ålarna kanske fanns kvar, vi aldrig dykt med varandra och varken Linda eller Toffe hade hört talas om göteborgs enda närliggande dykplats blev det ett kvällsdyk på gamla kära Kullavik som tom jag lärt mig hitta på :-)

Kör förväntasfull iväg i solskenet bara för att inse att väl där har det börjat regna, blåsa och åska och stället är fullt av vindsurfare som ska gå kurs. Beslutar oss för att vänta ut ovädret och käka innan då det ser ut att snart klarna upp. Eftersom jag har lite överlevnadsinstink och inte gillade tanken på en bräda i bakhuvudet kilade jag över till ledarna och gjorde upp var det var ok att vi höll oss. Inga problem att komma överens men kunde vi, hmm..vänta med att gå i tills eleverna kommit iväg (läs lyckats ta sig ut) vore det kanske säkrast..

Plockade iordning grejerna och ser att halstätningen på Anders torris är totalt paj :-( Ser sedan att jag glömt packa lampan men nu när Anders inte kunde dyka, utan fick vara ytvakt istället, gick det ju bra. Gör sedan en mycket noggran parkontroll då alla har olika grejer och traskar ned för att diskutera dykplan i vattnet så ingen hinner bli överhettad men Toffe hör bara orden ned så.. Tja, jag och Linda kikar på varandra lite uppgivet och går ned då ingen av oss gillar att lämna en buddie ensam under ytan.

Väl nere är sikten ingen höjdare och jag känner att jag varit för feg när jag bara tog bort ytterligare ett kg så låt oss säga att restan av dyket var ordet trim ett skämt.. Börjar simma iväg och märker att vi verkligen borde diskuterat med varandra om hur vi skulle dyka.. Erfarne Toffe inser, med vad jag misstänker en stor portion självbevaresedrift, snabbt att nägon får ligga lite över de andra om ingen ska få simma över tråkig sandbotten så nu behövde vi bara låta bli att knuffas på varandra av draget från vågorna och visserligen är närhet bra men kan jag få plats att göra frogkicks eller åtminståne vanliga sparkar vore det trevligt..

Lyckligtvis för bådas skull så kände vi varandra rätt bra och det är två som inte har sin goda dag så efteråt bara skrattade vi åt saken och beslöt en noggram planering med placering och avstånd till nästa dyk. Simmar på lite fort i början och hinner bara se stensnultror och skymta en ål, en plattfisk och lite krabbor men när vi sedan vände, pga usel sikt längre fram, gick tillbakavägen lugnare och vi får syn på några minisjöstjärnor, mer stensnultror och krabbor, flera ålar som nu syns bra och även någon liten mörkröd fisk med en brun underton som jag inte riktigt tror är berggylta men inte har någon aning vad det var. Komunikationen börjar funka bättre och, trimen går från obefintlig till halvtaskig och vi får även den brillianta iden att byta sida, något som passar oss båda mycket bättre men jag var den enda egoistisk nog att föreslå :-)

Nästan hemma igen signalerar Linda att något är fel med öronen och vill upp så sagt och gjort.. Lyckades naturligtvis hamna rakt framför kallbadhuset med nakenbadare på väg i och eftersom snittåldern bland badarna är hög vill jag, hm.."spara oss allihopa" och övertygar de andra att där är ingen lämplig plats att stanna till.. Upp och in med grejerna i bilen och lite eftersnack med många goda skratt och löfte om att göra om det på en bättre plats nu när vi båda vet vad vi behöver kolla och kan vara avslappnade nästa dyk. En härlig kväll trots motgångarna och gud vad kul det var att träffas igen!

Vattentemp : 19 grader
Utrustning : torris, tunnt skidunderställ, cykelbyxor och t-shirt
Paket, vikt : 327 (ides inte byta) och 5 kg (bort med vikt!)
Luft i/upp : 245 (usel fyllning)/ 145 (vadå avslappnad?)
Tid : 37 minuter
Djup max/medel : 7,3 / 5,2 meter
SAC : 24,89