Namn: Lösen:

Dyk nr: 28, Vagnhärad djupa brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-08-29
MAXDJUP :
21,6 meter
DYKTID :
28 minuter

Ett par koppar kaffe och en smarrig macka, sen hoppade vi i igen.
Den här gången bestämde vi oss för att gå ner till 20 och vända, och därefter hovra på 15, 12, 8 och 5 för att öva lite avvägning och trim.
Jag märker direkt att trimet äs KASS!
Vi kommer dock ner till 20, och helt plötsligt har jag ingen reg i munnen. Mickes fena har precis klippt slangen och slitit ur den. Jaja, jag hittade den direkt så det blev aldrig någor problem.
Vi märkte dock hur jäkla lätt hänt det är att man får en fena i nian och tappar en mask eller en reg. Det är nog läge för en reservmask i fickan tror jag..

Vi börjar våra hovringsövningar, men det går åt helvete direkt.
Under ytintervallet får jag tipset av R. Lundgren (tror jag) att tömma vingen genom dumpventilen istället för genom inflatorn, men när jag ska lyfta röven för att göra det sticker fötterna.
Mina volter gör att jag mer känner mig som en kinesisk gymnast i Aten-OS än en svensk dykare i Vagnhärad.
Fans skit...

Vi går upp till 15, testar igen, svär igen..
Micke den typen har såklart inga problem och ligger mest där och har det bra. Han snackar nåt om svårt att tömma dräkten, men det vette fan, det ser okej ut.

Efter ett tag lackar jag ur totalt, lessnar och vill avbryta dyket.
Så, vi går upp mot femman för att göra säkstopp. När jag vänder mig om mot Micke är han borta.
Det visar sig att dräktproblemen han snackade om nog var sanna, för nu ligger han på ytan och vinkar lite generat ner mot mig.
Jaja, så kan det gå med antika grejer... Snåljåpen får fan ta och köpa nya prylar nu, så vi kan gå cool kurs och lära oss trim.

Efter säkstopp ansluter jag till Micke på ytan, och vi bestämmer oss för att simma tillbaks på ett par meters djup, men då börjar örat bråka lite förstås.
Näe, det här var faaan ingen höjdardag.
Sambon lär dock vara nöjd för jag var hemma tidigt..