Namn: Lösen:

Dyk nr: 13, Lysekil, Småholmarna


DYKARE :
PARKAMRAT :
Therese  
DATUM :
2004-08-21
MAXDJUP :
19,3 meter
DYKTID :
30 minuter

Båtdyk med Oxygène Lysekil.

Det blåste rätt kraftigt, 12-13 m/s, så båtföraren Christian valde att gå inåt i Gullmarn, till Småholmarna. En ganska guppig färd blev det, speciellt på hemvägen när vi gick mot vågorna i den västliga vinden.

Sikten var helt annorlunda jämfört med dyket vi Flatholmen (#8). Man kunde förmodligen urskilja en dykare på 2-3 meter, men då menar jag verkligen urskilja. Någorlunda klar sikt hade man förmodligen bara närmaste metern framför sig.

Fisklivet var också ett annat än vid Flatholmen. Strax efter nedstigningen kom vi fram till ett klippblock på ca 18 meters djup. Runt omkring det fanns en hel del lite större fisk, bland annat en gråsej. När vi fortsatte österut blev det på sina ställen brantare och djupare, och då såg vi inte någon fisk alls. Ännu längre österut planade klippväggen ut och övergick i sluttningar med sandbotten. Här såg vi stensnultror, blågyltehonor och något som kan ha varit unga bergvarar. Särskilt platta var de inte ännu, men det skall de ju bli med tiden, vad jag förstår. :-)

Statistik
Tid ner: 11.47
Temp. vid maxdjup: 21 grader
Sikt: ca 2 meter

200 bar x 12 liter, våtdräkt 5 mm. 9 kg bly.