Namn: Lösen:

Dyk nr: 68, Kullavik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sandra Wennergrund  
DATUM :
2004-09-05
MAXDJUP :
9,0 meter
DYKTID :
40 minuter

"Hjälp! Var la jag nu.."
Eter det långa ytintervallet, som vi båda var överens om att ta, var det så dags att så sakterliga ta på oss igen (himla skönt med noll stressad buddy) och jag testade teorin om hur virrig det var mänskligt att vara och hur många saker som kunde tappa bort och kom fram till svaret hur virrig som helst och allt som inte är fastspikat.

Lyckades bla lägga ifrån mig datorn och efter sökt den överallt, utom där den legat fullt synligt och logiskt hela tiden, gick jag ned utan och dök på Sandras då det pga ytintervallet och djupet var praktiskt taget riskfritt. Måste säga att hon var modig som vågade dyka med en sådan virrhöna som jag var (ber ev höns om ursäkt för den jämförelsen) Givetvis hittades datorn först när vi kom upp av en mycket lättad Linda som var tacksam över ärliga människor!

"Jippie, hinderbana!"
Sandra fick låna en 15 l 200 av mig så vi slapp plocka ihop allt för att fylla luft och denna gången gissade vi bättre på vilken vikt som behövdes, ev ett kilo för mycket men å andra sidan fixade vi hennes tömning av västen (verkade ev vara anpassad för dubbelpaket så hon fick lite hjälp vare sig hon ville eller inte då jag inte tyckte ytan verkade kul *S*) bättre så.. Måste säga att hon för övrigt fixade att dyka med ny flaskstorlek alldeles utmärkt snabbt!

Denna gången dök vi åt vänster då hon aldrig gjort det och det var länge sedan även jag gjort det så jag fick lite omväxling också. Fick ducka för några brännisar men inte så farligt även om inte somliga var lika härdad som mig och upplevde det som många :) Följde sluttningen så gott det gick och jag roade mig med att simma "hinderbana" under och mellan de många roliga trossarna, eller vad det nu var, för att sedan väldigt pedagogiskt peka ut dem för buddyn och teckna "kom ihåg" så att hon fick tips om saker att navigera efter, men tror att det tecknet var nytt men utmaningar är bra har jag hört! Kul hade jag iaf!

"Gröna grönsaker och nya firrar!"
Intressant att se denna delen igen efter några månader! Denna gången var det betydligt mer liv, både fisk och alg, och lite ljusgröna alger och hög vass att simma igenom a' la' djungelstig blev ett trevligt ombyte! Såg stensnultror, några riktigt stora berggyltor för att vara där, comber, randig sjökock (hanne denna gång), massa smörbultar givetvis, en lite mindre torsk och en ny ljust guldfärgad fisk som hade lite likheter med en torsk förutom att den var långsmalare och inte riktigt hade samma ryggfena (ideer någon?). Dessutom massor med krabbor som var riktigt aktiva nu. Lekte med dem en stund men när en av dem började verka stressad signalerade jag att leken fick vara slut (snyft!) och vi simmade vidare.

"Följ mig, jag hittar!"
På vägen tillbaks hittade Vi en antik Erikssontelefon som vi givetvis tog med upp för att kika närmare på. Väl dags för uppstigning upptäckte jag att jag missat att vända mig om och kolla hur nedstigningsplatsen såg ut från detta hållet, nu när det fanns mer liv, så jag insåg snart att nu har jag simmat för långt och signalerade uppgång. Denna gången var det jag som höll på att simma med ansiktet rakt in i en stor brännis och Sandra som fick rädda mig, tjänster och gentjänster (hoppas bara att hon inte tar efter min virrighet idag *S*)!

Behöver jag säga var vi kom upp..? Mitt framför kallbadhuset (igen!), givetvis.. Denna gången satt en gäng yngre män där som såg väldigt roade över tjuvkikarna. Hmpf! Vad trodde de egentligen om mig? Jag menar, jag är faktiskt närsynt och hade inga glasögon på mig eller linser, så vill ni veta om de såg bra ut får ni fråga någon annan :D

"Jag kan trolla.."
Sedan lullade vi på i sakta mak med ihopplockningen av allt vi verkligen spridit ut över parkeringen nu när de flesta åk. När jag sedan, vackert iklädd tunnt skidunderställ med cykelbyxor och t-shirt över, stod på tå med huvudet ned bagaget, muttrandes "Jag kan trolla, allt blött FÅR plats", fångade vi uppmärksamheten hos ett gäng mc-killar med uppenbart mysko smak av kvinnoklädsel.. Nåja, generösa och hade humor var de iaf då de uppmanade oss att skaffa större bil (inte färre grejer) och skrattandes nickade jakande på den glada frågan om de betalade då :)

Avslutade den mycket trevliga dagen med att käka urgod hjortronglass, som t.o.m. norrlänningen godkände smaken av, och bli bjudna på en god kopp starkt efterlängtat kaffe av den härlige butiksägaren som faktiskt var himla sugen på att börja dyka han med och ställde massa frågor. Allt som allt en underbar dag!

Ytintervall : 3:07 timmar
Väder : Mest sol, 18 grader i vattnet
Sikt : 2-4 meter
Paket, vikt : 327, 3 kg (perfekt med mindre luft kvar!)
Luft i/upp : 160 - 70 = 90 bar slurpat.
Tid : 40 minuter
Djup max/medel : 9,0 / 5,5 (ungefär)
SAC : 20,32