Namn: Lösen:

Dyk nr: 111, Kvinnersta - Södra Brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2004-10-08
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
54 minuter

Tredagarshelg i Örebro för att spana in brotten i Kvinnersta. Dyk nr1 fredag. Svidade om på parkeringen och halkade fram till igångsplatsen. Lerigt som attan eftersom det regnade stundvis. Ramlade i vattnet och ytsimmade kanske 20 meter längs kanalen innan vi gick ner. Möts genast av mängder av kräftor och stora feta aborrar. Simmade vidare och tills vi kom fram till tunneln, som visade sig vara fel tunnel. Vände och tog rätt tunnel istället.
Ute i brottet var det fin sikt. Fluffade runt, och plötsligt när jag i lugn och ro läser på en skylt där det stod något om en tävling eller vad det var så kommer Johan med ögon stora som brunslock och viftar frenetiskt med händerna och pekar bortåt. Simmar dit och där ligger übergäddan Östen och bara almänt äger hela brottet. Stor som attan den fisken. Närmar mig lite försiktigt för att kunna få fram armarna som referns... han/hon var en bra bit över 1m.

Nöjda simmade vi vidare och spanade in resten av brottet. Ligger en del bildelar och annat utspritt här och var. Sikten blev riktigt usel neråt 16-17 meter och vid 11 meter låg ett språngskikt. under vilket tempen skönk till 7 grader. Spanade in Östen igen på vägen tillbaka. Han låg kvar på precis samma ställe. Nice nice!

Sikt: 9m
Temp: 7°c
Luft:
10x300
260=>85