Namn: Lösen:

Dyk nr: 60, Kvinnersta, norra brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lillebror Tikas  
DATUM :
2004-10-09
MAXDJUP :
24 meter
DYKTID :
40 minuter

Samma förhållanden som dyk 59, fast denna gång väljer vi högervarv längs platån på ca 20 meter och tar oss bort mot den gamla stock- och vajerkonstruktionen som brukar kallas 'undervattensbryggan'. Vet inte varför den har fått detta namn, men någon brygga är det knappast... En lite skylt upplyser oss vänligt men bestämt om att "Rastning av hundar inom dykområdet är strängeligen förbjudet", tur då att vi inte har hunden med oss idag.
Här börjar solnedgången göra sig påmind och det blir ganska mörkt. Vi har även idag lallat lite för mycket.

Riktigt kallt även detta dyk så återtåget mot uppstigningen sker strax över språngskiktet på ca 10 meters djup. Efter ett perfekt planerat dyk bryter vi återigen ytan på exakt 40 minuter och ett maxdjup på 24 meter. Precis enligt dykplanen!

När vi kommer upp är stämningen på land lite tryckt eftersom Martinas kamera fortfarande är på vift i kanalen in till södra brottet och vi gör en samlad insats för att leta reda på den. Planen är att söka 4 dykare på rad och på så sätt inte kunna missa maeran. Planen gär på röven ganska ordentligt och det hela börjar ganska snabbt likna något som påminner om ett dagis i en lerpöl. Sällan har 4 dykare siltat så mycket på en så lite plats under så lång tid. Det enda vi hittar är en gädda som verkar måttligt imponerad av vår framfart. När fyra lätt nedslagna dykare återvänder till ytan ligger doften av gammal dybotten och rutten fisk tung i luften.
Martina vägrar att ge upp och stannar kvar tillsammans med Beming för att leta natten lång. Vi andra drar oss mot stugan för att laga lite mat och basta lite.
Beming visar dock lite senare var skåpet skall stå och fiskar upp kameran ur dybotten och allt är återigen frid och fröjd. Strax efter 12 står middagen betående av proteinrik tonfiskgryta och pasta på bordet och det är sedan fri drickning och bastning. Festen går dock trögt och framåt 4-snåret är det endast undertecknad och Johan R som håller fanan högt med bastu och öl.

Söndagen går i någon typ av slowmotion och flocken drar sig sakta tillbaka mot den kungliga hufvudstaden. Beming och Martina passar dock på att hinna med ett dyk i Uskavi kalkbrott på vägen hem.

Undertecknad tackar samtliga inblandade för en trevlig lång-helg och hoppas att detta kommer att upprepas någon gång i framtiden!