Namn: Lösen:

1500-tals vrak i England flyttas till insjö

Publicerad den 23 maj 2012  (Läst 2 021 gånger.)


Vraket från 1574 hittades i Themsen i London och 2003 bärgades föremål av arkeologer. Föremålen stäldes sedan ut på ett dykcenter under flera år, men när centret lades ner behövde man en ny plats för de bärgade föremålen. Lösningen blir att hela vrak bärgas från Themsen och flyttas 25 mil till en insjö vid Stoney Cove där allt skall återdeponeras och kommer i framtiden att var tillgängligt för dykare och även användas för utbildning av marinarkeologer.
Flytten organiseras av Nautical Archaeological Society och benämns "Gresham Ship Project".

Läs mer:
http://www.nauticalarchaeologysociety.org/projects/gresham.php
http://www.thisislondon.co.uk/news/uk/thames-shipwreck-moved-piece-by-piece-160-miles-to-leicestershire-7777629.htmlTaggar: Vrak Marinarkeologi
Av: Pär Ahlgren
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2012-05-23
Världsberömt bottenfynd tros ligga nära Åland
Konspirationsteoretiker menar att det är ett ufo, andra hävdar att det är en gasformation. Alla har dock en sak gemensamt: detta är bortom någonting världen ..»

Vrakfynd i Mexikanska Golfen

2012-05-20
Vrakfynd i Mexikanska Golfen
Det var oljebolaget Shell som gjorde upptäckten på dryga 1200 m djup i Mexikanska Golfen. Fartyget antas vara 200 år gammalt och allt trä är borta. Kvar ..»

Jättemanet fångad på film

2012-05-19
Jättemanet fångad på film
En video på YouTube visar en uv-kamera som fångat den ovanliga jättestora djuphavsmaneten deepstaria enigmatica. Filmen förefaller vara vångad ..»

Sportdykare.se återuppstår

2012-05-19
Sportdykare.se återuppstår
Efter nästan 1½ års frånvaro återuppstod idag dyksajten sportdykare.se. Sidan är samma sida som tidigare lades ner på grund av låg aktivitet. Gamla ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »