Namn: Lösen:

1700-talsvrak hittat i Finska Viken

Publicerad den 14 april 2011  (Läst 4 280 gånger.)

Dykare undersöker skeppsklockan
Dykare undersöker skeppsklockan

Det var under en rutinmässig bottenundersökning som vraket först noterades av Finska myndigheter 2003. Man trodde först att det rörde sig om ett obetydlig handelsfartyg tills det vrakintresserade dykteamet i "Badewanne" undersökte och avslöjade att det handlade om något helt annat.
Sedan sommaren 2004 har man haft ett speciellt dyktillstånd för att undersöka vraket som på grund av sitt djup på över 60 meter måste dykas med blandgaser.

Man har under åren dokumenterat vraket både med video och stillbilder men trots omfattande undersökningar så har man fortfarande inte lyckats avslöja vrakets identitet.

Mer information och bilder hittas här:
http://www.badewanne.fi/press/release_20110412.htmlDenna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Vrakfynd Badewanne
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Utställning om Dalarö marinpark på Sjöhistoriska

2011-04-13
Utställning om Dalarö marinpark på Sjöhistoriska
Vattnet runt Dalarö är sedan länge känt för sina många skeppsvrak som vart och ett berättar sin historia. Under flera år har Sjöhistoriska museets arkeologer ..»

Planer på att bärga Ada Gorthon

2011-04-11
Planer på att bärga Ada Gorthon
Det är Norrköpingsföretaget Svensk Förbränningsåtervinning AB som ansöker hos Sjöfartsverket om ensamrätt till bärgning gällande vissa sjunkna fartyg ..»

Tyskt flygplan funnet i Engelska Kanalen

2011-04-10
Tyskt flygplan funnet i Engelska Kanalen
Det var den 26 augusti 1940 under brinnande världskrig som planet, en tysk Dornier Do 17, sköts ner utanför Kent på den engelska kusten. Två av fyra besättningsmän ..»
2011-04-10
Två britter gripna för olaglig bärgning
Det var i tisdags (5/4) som polisen i Kent och Essex grep två brittiska dykare efter att de utfört dykning och bärgning från det skyddade vraket efter ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »