Namn: Lösen:

30 kilo dynamit funnet av dykare i Storsjön

Publicerad den 8 augusti 2011  (Läst 3 342 gånger.)

En kraftig explosion hördes ute på Storsjön på fredagskvällen. 30 kilo upphittad dynamit var orsaken.

Dykarna kontaktade direkt polisen om den funna dynamiten. Totalt handlar det om hela 30 kilo dynamit. Polisen i sin tur tog hjälp av Försvarsmakten som skickade personal från Röjdykardivisionen.

– Det är mycket sprängmedel som dykarna hittat. Skulle man placera 30 kilo sprängmedel på Stortorget skulle en stor del av husen runt torget jämnas med marken. 30 kilo kan jämföras med en handgranat som innehåller 50 gram sprängmedel, säger Emil Silfverberg, en av de tillkallade röjdykarna.

Läs mer på:
http://op.se/lanet/ostersund/1.3782764-storsjons-vatten-reste-sig-en-meter-vid-explosionenDenna artikel diskuteras i
forumet

Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2011-08-04
Dykare saknas vid Bron
##Uppdaterat## Den person som avled vid Bron i förmiddags var inte en apparatdykare, utan det är frågan om en grupp som var ute och simmade för att ..»

Daladykare körde UV-tipspromenad i Leksand

2011-08-02
Daladykare körde UV-tipspromenad i Leksand
Sista söndagen i Juli stod den traditionella undervattenstipspromenaden på agendan i Leksand. Det var Leksand dykarklubb som stod som värd för arrangemanget ..»
2011-08-02
Dykolycka Klåveskär
På en dykbåt utanför Vinga befinner sig en kvinna som har dykt och har nu allvarliga problem med svimningar efter att för snabbt gått upp till ytan. Helikopter ..»
2011-07-20
Dykolycka i Visby
**Uppdaterat** Nu står det klart att det inte rör sig om en olycka med apparatdykare som medier rapporterat. En person har avlidit efter ett drunkningstillbud. ---------------------- För ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »