Namn: Lösen:

300 000 kilo död fisk i tyska Rangsdorfer See

Publicerad den 29 mars 2010  (Läst 4 940 gånger.)

Döda karpar flyter på ytan på Rangsdorfer See
Döda karpar flyter på ytan på Rangsdorfer See

Eftersom isen täckt vattnet och solen inte nått ner till växterna, så har syrehalterna i sjön sjunkigt under vintern allt eftersom mindre och mindre fotosyntes har kunnat ske och den befintliga syrehalten i den redan syrefattiga sjön successivt förbrukats av sjöns fauna. Som ett resultat har syrehalten blivit för låg i sjön att stora mängder fisk dött till följd av syrebrist. Orsaken till det hela är den ovanligt stränga vintern.

Nu pågår arbetet med att rensa upp att död fisk och att planera in nya fiskar i sjön.
Läs mer:
http://planetark.org/ark/57306
http://www.bucharestherald.com/worldnews/43-worldnews/10666-over-300-tonnes-of-fish-die-in-oxygen-starved-lake-Taggar:  Miljö Marinbiologi
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Bok om Om Stockholms våta historia

2010-03-28
Bok om Om Stockholms våta historia
Stockholms läge mitt emellan Mälaren och Saltsjön har genom årtusenden använts som en resurs för kommunikation, energiutvinning, försvar och handel. Vattnets ..»
2010-03-27
Sveriges längsta undervattensgrotta har växt till 520 meter
Under vecka 11 och 12 har det varit full aktivitet uppe i Norra Jämtland. På gränsen mot Norge ringlar sig Bjurälven fram i fjällandskapet. Älven kallas ..»

Misslyckande att skydda hajar och tonfisk

2010-03-23
Misslyckande att skydda hajar och tonfisk
Stämningen bland många delegater och aktivister vid mötet i Qatar beskrevs igår som ”spänd och dyster”. Många hade väntat sig att EU-förslaget att reglera ..»

Stor

2010-03-23
Stor "Tempelsal" hittad vid grottdykning i Bjurälven
Under kartläggningen av systemet med vattenfyllda tunnlar ledde en av dessa vidare till en tidigare outforskad del. – Vi uppskattar den till tio meter ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »