Namn: Lösen:

7000 svenska gruvhål till din GPS

Publicerad den 11 april 2010  (Läst 2 972 gånger.)


Riksantikvarieämbetet har en databas "Fornsök" som omfattar bl a fornlämningar, slott, industrier, gruvhål och gruvfält. http://www.raa.se/cms/fornsok/start.html.

Vanliga användare kan via Internet bara läsa denna information. Tack vare Riksantikvarieämbetets goda välvilja har Gruvsektionen inom SSF fått ett utdrag med ca 7000 gruvhål och gruvområden ur databasen att distribuera till alla gruvintresserade. Objektdatafilen innehåller namn och kartkoordinater. I fallen där gruvnamn saknas har fastighetsbetäckningen lagts in.

För att lättare kunna hitta till de olika objekten har Håkan Ljungqvist, ahlj@algonet.se bearbetat och skapat en Points-Of-Interest, POI , fil till Tomtom GPS. Där visas de olika objekten på kartan och man kan få instruktioner hur man hittar dit och hur lång tid det tar. Via objektdatafilen kan du själv skapa POIer till din favorit GPS. Villkoret är att det måste framgå var informationen kommer ifrån och datum.

Ladda ner TomTom POI filen här.
http://www.speleo.se/joomla/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=97

RT90 och Mapinfo format
http://www.hogrelius.nu/~ahs/GruvaFornsok090907_Mapinfo.zip

Läs mera:
http://www.speleo.se/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=517&Itemid=65

Källa: http://www.speleo.se

Diskutera: https://www.dykarna.nu/forum/7000-svenska-gruvhal-till-din-gps-327357Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Gruvdykning
Christer Pettersson

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Belize vill utrota drakfiskarna

2010-04-11
Belize vill utrota drakfiskarna
Sedan nio drakfiskar kom ut i Karibien efter orkanen Andrew 1992 då ett akvarium gick sönder, så har de förökat sig explosionsartat i Karibien där de ..»

Ny ordförande i MAS

2010-04-10
Ny ordförande i MAS
Marinarkeologiska sällskapets årliga konferens, som i år hölls 20-21 mars på Historiska museet i Stockholm, inleddes med föreningens årsmöte. Därvid avgick ..»

SOLO-TEC: Autonom och självförsörjande UV-robot

2010-04-08
SOLO-TEC: Autonom och självförsörjande UV-robot
NASA, US Navy och forskare vid University of California har tillsammans tagit fram en robot som är helt oberoende av energipåfyllnad, utan helt och hållet ..»

Ny backuplampa från Agir

2010-04-08
Ny backuplampa från Agir
Svenska dyktillverkaren Agir släpper i dagarna en ny egendesignad backuplampa. Lampan har fått namnet "Arthur" för dess utformning som ska påminna om ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »