Namn: Lösen:

Åländska vrak plundrade

Publicerad den 18 augusti 2002 

Så här beskrivs Ålands vrak av ett dykcenter:
"Åland har en fullständigt unik dyklagstiftning, som säger att dykning endast får ske med tillstånd av Ålands landskapsstyrelse och museibyrån, med regeln ”se och upplev, rör ej och lämna det som det var när du kom”. Det är helt förbjudet att plocka upp eventuella fynd. Detta ger alla dykare ett unikt tillfälle att uppleva många av vraken i stort sett helt intakta. Du hittar maskintelegrafer i mässing, galjonsfigurer, jungfrur och gamla träblock".

Uppgifter som kan leda till att gärningsmännen avslöjas kan anonymt mailas till info@dykarna.nu för vidarebefodran till den Åländska polismyndigheten.Taggar:  Vrakplundring Åland
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2002-08-18
Tyska kvinnan avled
Den tyska kvinnan som i onsdags skadades efter en dykolycka i Uddevalla avled till följd av de hjärnskador hon ådrog sig efter att fått slut på luften ..»
2002-08-16
Cykel för snorklare snart på marknaden
Douglas Buchanan heter mannen bakom idén till "undervattenscykeln" som beräknas finnas på marknaden under hösten. Idén uppkom under Douglas semester ..»
2002-08-15
Kvinna medvetslös efter dykolycka
En tysk kvinna i 35-årsåldern fick livshotande skador efter en dykolycka vid Väderöarna utanför Fjällbacka i går eftermiddag. Fyra dykare var nere ..»
2002-08-14
Nya dykningar vid fregatten Bellona
För knappt 200 år sedan gick fregatten Bellona på grund strax norr om Öregrund. Fortfarande ligger spillrorna av det en gång så stolta skeppet kvar ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »