Namn: Lösen:

Andrea Doria fortsätter kräva offer

Publicerad den 11 augusti 2008  (Läst 4 418 gånger.)

Andrea Doria innan förlisningen 1956
Andrea Doria innan förlisningen 1956

1956 sjönk Andea Doria utanför USA's östkust efter att kolliderat med det svenskregistrerade fartyget Stockholm. Sedan dess har dykare frekvent besökt vraket som blivit känt som dykningens Mount Everest på grund av dess utsatta läge och förädiska förhållanden.

Nu har vraket krävt ytterligare ett dödsoffer. Den amerikanska kustbevakningen har bärgat en kropp efter en dykare som deltagit i dykningar på Andrea Doria. Omständigheterna kring olyckan är ännu inte klarlagda men enligt de första rapporterna kring olyckan ska mannen ha solodykt.

Hittils har 15 dykare satt livet till på Andrea Doria.

Mer om Andrea Doria:
https://www.dykarna.nu/forum/fredagsnoje-bokrecension-fatal-depth-124573/Taggar:  Dykolycka Andrea Doria
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Mördarmanet sprider skräck

2008-08-07
Mördarmanet sprider skräck
Den amerikanska kammaneten sprider skräck i världens vatten. Maneten är ökänd för att äta det mesta som kommer i dess väg och orsakar stor skada i vattenmiljön. ..»
2008-08-07
Arkeologidagen 31/8
Den 31/8 är det Arkeologidagen i Sverige och det uppmärksammar Sjöhistoriska museet med att anordna marinarkeologiska visningar under hela helgen. Museet ..»

Konst under vattenytan

2008-08-07
Konst under vattenytan
KULLABERG. Tio till femton tavlor ska ställas ut vid Ellens café i Ransvik på Kullaberg, både under vattnet och på klipporna. Målningarna kommer att vara ..»

Konsumentverket varnar för

2008-08-06
Konsumentverket varnar för "Aquatec Innovator"
I ett meddelande varnar nu Konsumentverket för en misstänkt farlig BCD. Produkten kommer från Taiwan med märket "Aquatec Innovator BCD". En utredning ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »