Namn: Lösen:

Aqwary öppnar för Internet-access under ytan

Publicerad den 26 augusti 2016  (Läst 1 017 gånger.)


Genom ett nytt tillägg till dykdatorn Aqwary kommer dykare för första gången kunna kommunicera via sociala nätverk under pågående dykning. Aqwary kan sedan tidigare passivt kommunicera mellan upp till 70 enheter inom 100 m under vattnet för att exempelvis dela data om luftförbrukning, mm, men nu släpper man en produkt i form av en flytande boj som ger ett gränssnitt mellan undervattenskommunikationen och en dator ovan ytan. Det är via datorn man sedan kan komma ut på Internet.

Det kommer nu bli möjligt att aktivt kunna knappa in ett meddelande på sin dykdator som överförs till omvärlden, även ovan ytan.
Utöver att kunna användas för kontakt med sociala nätverk, kan den exempelvis även användas för att föra över uppgifter mellan ytlag och dyklag, exempelvis uppdatering av arbetsuppgifter, vädervarningar eller rapporter om bottenfynd.

Överföringshastigheten är extremt låg (2 kB/s) och medger inte överföring av större datamängder, men väl kortare textmeddelanden.

Aqwary funderar nu även på att öppna upp för tredjepartstillverkare att göra appar för dykdatorn. Det har inte varit möjligt tidigare då dykdatorn är klassad som personlig säkerhetsutrustning, vilket lägger ett stort ansvar på producenten, men via HTML5 funderar man nu på att öppna upp för tilläggsprogram.

Läs mer:
http://www.in.techradar.com/news/world-of-tech/Scuba-divers-can-now-post-to-Facebook-from-the-bottom-of-the-ocean/articleshow/53877916.cms
https://aqwary.com/Taggar:  Dykutrustning Dyksäkerhet Aqwary
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Ny redaktör för svenska DYK

2016-12-28
Ny redaktör för svenska DYK
Från årsskiftet tillträder Torbjörn Gylleus som redaktör med ansvar för den svenska delen av DYK. Torbjörn som är en aktiv dykare sedan drygt 17 år ..»

DykMässans fototävling

2016-12-12
DykMässans fototävling
DykMässans fototävling pågår mellan den 13 december och den 13 februari, eller när max antal bilder uppnåtts. Regler och kontaktuppgifter kommer att finnas ..»

Dykarna Radio

2016-12-07
Dykarna Radio
I premiäravsnittet ställde vi oss frågan hur man startar en egen dykorganisation och vi besöktes av grundarna bakom SwedTech Diving som gav oss svar på ..»

TV-Dokumentär program

2016-12-03
TV-Dokumentär program "Ett dyk in de okända"
Räddningstjänsten vill inte bärga kropparna - det är för farligt. Då bestämmer sig fyra av dykarnas kamrater för att trotsa risken och göra det själva. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »