Namn: Lösen:

Arkeologidagen 31/8

Publicerad den 7 augusti 2008  (Läst 2 093 gånger.)

Den 31/8 är det Arkeologidagen i Sverige och det uppmärksammar Sjöhistoriska museet med att anordna marinarkeologiska visningar under hela helgen. Museet har tidigare haft visningar med marinarkeologiskt tema. Något som varit uppskattat bland besökarna.

Under visningarna får barnen bland annat prova helmask, se Tintin i tungdykardräkt och titta på vrakdelar. Bland annat visas akterdelen från krigsskeppet Elefanten och så får man se hur det gick till när man dök på vrak förr i tiden med dykarklocka. För att illustrera det används ett glas, ett mjukisdjur och en tillbringare.

Läs mer på:
http://www.sjohistoriska.seTaggar:  Mässor Marinarkeologi
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Konst under vattenytan

2008-08-07
Konst under vattenytan
KULLABERG. Tio till femton tavlor ska ställas ut vid Ellens café i Ransvik på Kullaberg, både under vattnet och på klipporna. Målningarna kommer att vara ..»

Konsumentverket varnar för

2008-08-06
Konsumentverket varnar för "Aquatec Innovator"
I ett meddelande varnar nu Konsumentverket för en misstänkt farlig BCD. Produkten kommer från Taiwan med märket "Aquatec Innovator BCD". En utredning ..»

Unikt underverk under ytan

2008-08-05
Unikt underverk under ytan
MÖLLE. Ett torn vid spetsen av Kullaberg, som ska sträcka sig 22 meter ner från vattenytan, ska göra det möjligt för besökare att ta sig till havsbotten. ..»

Hjärtsjukdom bakom dykolyckan i Smögen

2008-08-04
Hjärtsjukdom bakom dykolyckan i Smögen
Enligt obduktionsprotokollet som blev klart igår, så hade kvinnan en hjärt-kärl-sjukdom vilket resulterade i en sviktande hjärtverksamhet under dykningen. Polisen ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »