Namn: Lösen:

Årlig undervattenstipspromenad i Leksand

Publicerad den 6 augusti 2023  (Läst 945 gånger.)


I år var det 26 dykare i vattnet som svarade på 13 tipsfrågor samt en utslagsfråga, på 2-8 meters djup på älvbottnen. Dock hade placeringen av årets frågor anpassats till att vattenmagasinen i Trängslet är fyllda och vattenflödet kraftigt, så det strömmande vattnet kräver att man kan ta tag i stenar och stockar för att ligga still och läsa frågorna. Dessutom passerade en konvoj med Lidwallsbåtar, men dessa höll sig på motsatt sida av älven.

På plats fanns W-Dyk från Vansbro med sitt demotält, och dykarna som deltog kom från Ludvika, Borlänge, Falun, Mora, Rättvik, Vansbro, Gävle, Stockholm, Skövde och Leksand.
Efter prisutdelningen med bl a fartygsutflykter och dykutrustning som priser, fortsatte kvällen med grillning och dykpub vid klubbstugan intill älven, givetvis med många fantastiska dykhistorier!Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Granzow firar 30år som distributör av Bauer kompressorer

2023-06-30
Granzow firar 30år som distributör av Bauer kompressorer
PRESSRELEASE Beställer du någon av nedanstående modeller, så skickar vi med ett exemplar av denna otroligt fina Bauerklocka som är vattentät ner till ..»

Sverige har fått sin första rEvo rebreather-instruktör

2023-06-26
Sverige har fått sin första rEvo rebreather-instruktör
I juni stod det klart efter en 6 dagars examinering att Sverige fått sin första rEvo rebreatherinstruktör i form av Anneli Sara Banderby. Sara, som är ..»

H2O i Lund har fått utmärkelsen PADI Eco Center

2023-06-24
H2O i Lund har fått utmärkelsen PADI Eco Center
Kärnan i ett vara ett PADI Eco Center är viljan och förmågan att genomföra alla dykaktiviteter på ett hållbart sätt och skapa en dykkultur där standards ..»

Tre dykare döda efter brand på liveaboard i Röda Havet

2023-06-11
Tre dykare döda efter brand på liveaboard i Röda Havet
En talesperson för Tornado Marine Fleet, vilka äger båten, sa på söndagen: "Idag vid 06.30 nära Elphinestone, under en dive briefing, började Hurricane ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »