Namn: Lösen:

Artificiellt rev i Vättern

Publicerad den 22 januari 2011  (Läst 3 470 gånger.)


Motala Båtvarv har under flera år haft en båten Elsa liggande som vars ägare inte tar ansvar eller betalar för, och Kronofogden har blivit inblandad utan framgång. Båten får inte heller köras genom Göta Kanal eftersom den är oförsäkrad, så båten kan inte lämna Vättern.

För att bli av med båten så har Motala Båtvarv och ägaren velat sänka båten som artificiellt rev. Dag William på Motala Båtvarv har åtagit sig arbetet och kostnaden för sanering och rengjort träskutan från alla föroreningar så att den inte skall kunna skada miljön. Nu har även Naturvårdsverket gett sitt godkännande till att sänka båten som vrak, och den kommer till våran nu att sänkas på dykbart djup strax söder om Fjuk i Vättern.


Läs mer:
http://www.corren.se/ostergotland/motala/Default.aspx?articleId=5497368Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Vrakfynd
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Världsrekordförsök för hajarnas skull

2011-01-19
Världsrekordförsök för hajarnas skull
En dykskola i Helsingborg står bakom eventet som äger rum i hajbassängen på Kolmårdens Tropicarium. Syftet är att få så många människor som möjligt att ..»

Den bärgade champagnen på Åland daterad

2011-01-18
Den bärgade champagnen på Åland daterad
Efter en lyckad bärgning stod det klart att man hittat världens äldsta champagne från champagnehusen Veuve Clicquot och Juglar. I samband med att de nästan ..»
2011-01-17
Similan island och Surin hotas av dykförbud
De Thailändska dykparadisen Similan och Surin islands hotas av dykförbud sedan myndigheterna upptäckt en omfattande korralblekning i området. Bakom blekningen ..»

Nytt dykmål på Caymanöarna

2011-01-13
Nytt dykmål på Caymanöarna
Det var planerat att ske långt tidigare under 2010, men av sänkningen har föregåtts av flera förhinder under de sju år långa förberedelserna, men den ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »