Namn: Lösen:

Åtalas för att ha lämnat dykare

Publicerad den 3 oktober 2008  (Läst 2 280 gånger.)

Myndigheterna i Queensland har nu publicerat sin utredning. De konstaterar att missödet berodde på fel hos dykarrangören. De rekommenderar åtal mot OzSail och båtens utfärdsledare Kylie Irwin. Han avskedades nyligen från OzSail. Straffet för honom kan bli upp till 6 månaders fängelse plus personligt skadestånd på 200 000 kronor. Företaget kan åläggas att betala en företagsbot på en miljon kronor.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.netTaggar:  Juridik Australien
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-10-01
Dalarövrakets galjonsfigur bärgas och skannas
Sedan våren 2007, då nyheten om det sensationellt välbevarade vraket släpptes, har arkeologer från Statens maritima museer dykt på platsen vid flera tillfällen ..»
2008-09-30
Nya fynd från Kronan visas upp
Alla dykningar på Kronan under sommaren koncentrerades på att få upp två kistor. Idag, var det dags för konservatorn Max Jarehorn att lyfta på locket ..»
2008-09-29
Största skeppskyrkogården öppnas för civila dykare
Havsytan är perfekt, nästan spegelblank, när vi åker runt i den lilla gummibåten och spanar på ekolodet. Vrakpositionen är osäker, men en förutsättning ..»
2008-09-29
Tech-mässa 15-16 nov
Organisatörerna har valt helt nya lokaler för evenemanget i det internationella konferenscentret i Birmingham. Mässan ägnas helt åt avancerad dykning. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »